«Αγανάκτηση» XanthiFans για τη ναζιστική ρήση και κάλεσμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση

Το λάθος τους με το ανέβασμα ρήσης του Γκέμπελς, υπουργού Προπαγάνδρας των Ναζί, προσπάθησαν να καλύψουν οι XanthiFans αποσύροντας μεν όσα είχαν γράψει στην συγκεκριμένη ανάρτηση (διατηρώντας ασχολίαστη μόνο την φωτογραφία) αλλά και επιτιθέμενοι σε όσους ανέδειξαν το θέμα που δημιουργήθηκε.

Πέραν της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, αργά το βράδυ της Κυριακής αναρτήθηκε στο instagram και μια νέα τοποθέτηση από προφίλ που φέρεται να μιλάει εξ ονόματος του «πλέον δραστήριου συνδέσμου της πόλης», όπως τον αποκαλεί, στην οποία υπάρχει ευθεία επίθεση στην ιστοσελίδα gazzetta που ανέδειξε το θέμα, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα από τα μέσα ενημέρωσης «που με την πρώτη αφορμή αναπαράγουν ειδήσεις ωμής ποδοσφαιρικής βιας, ανθρωπινης κακοποίησης, σεξουαλικής βίας και εμπορευματοποίησης του αθλήματος που αγαπάμε».

Από τα βέλη ωστόσο δεν ξεφεύγει το ThrakiSportS αλλά και η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Xanthi2 προς τα οποία μάλιστα η «αγανάκτηση» δηλώνουν ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγανάκτηση μας προς τοπικά ΜΜΜ όπως το @xanthi2gr αλλά και το @thrakisports που ήταν και είναι απόντα από τα κοινά του πλέον δραστήριου συνδέσμου της πόλης».

Σε ό,τι έχει να κάνει πάντως με το ThrakiSportS, οφείλουν να υπάρξουν τρεις διευκρινίσεις.

Πρώτον, δεν είναι μέσο… μεταφοράς (ΜΜΜ) αλλά ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Δεύτερον, όχι μόνο δεν απέχει το ThrakiSportS «από τα κοινά του πλέον δραστήριου συνδέσμου της πόλης» αλλά αντιθέτως ίσως είναι και το μόνο μέσο ενημέρωσης που προβάλει ΟΛΕΣ τις δραστηριότητές του (χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα η δυναμική παρουσία του στο φιλικό του ΑΟΞ με τον Αρη Αβάτου αλλά και η αξιέπαινη συμμετοχή του σε ψηφιακό αγώνα δρόμου για τον καρκίνο του μαστού). Συνεπώς, μια συγνώμη δεν θα έβλαπτε για αυτό το ψεύδος που υπάρχει σε αυτήν την ανακοίνωση.

Τρίτον, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, το ThrakiSportS χωρίς να προχωρήσει στον παραμικρό άλλο χαρακτηρισμό και μεταδίδοντας την είδηση με αρκετές ώρες καθυστέρηση και ΑΦΟΥ πρώτα εκδόθηκε η ανακοίνωση-απάντηση του συνδέσμου, το μόνο που είπε είναι ότι επρόκειτο για «γκάφα», κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Για αυτό άλλωστε και κατέβηκε η συγκεκριμένη φράση από την συγκεκριμένη ανάρτηση. Αν δεν ήταν γκάφα και επιμένουν ορισμένοι ότι είναι κάτι που λέγεται καθημερινά (και πιθανότατα να έχουν δίκιο), τότε έγινε και πάλι «γκάφα« που εξαφανίστηκε η συγκεκριμένη ρήση, αφού θα έπρεπε να διατηρηθεί και ο σύνδεσμος να την υπερασπιστεί. Σε κάθε περίπτωση, είτε στη μία είτε στην άλλη, η «γκάφα» έγινε και καλό είναι να υπάρξει παραδοχή της παρά επίθεση σε όποιον την επισημαίνει.

Οι XanthiFans επέλεξαν να επιτεθούν σε μέσα ενημέρωσης που αποδεδειγμένα και διαχρονικά στηρίζουν τις δράσεις τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν, απλά επειδή δεν θέλησαν να παραδεχτούν ένα λάθος. Αυτό όμως είναι μεγαλύτερο λάθος. Επέλεξαν να επιτεθούν σε μέσα ενημέρωσης που πάντα προβάλουν τις θέσεις τους, την ώρα που αρκετοί δεν δημοσίευσαν ποτέ τις θέσεις και την απάντησή τους. Αντί να επιδιώκουν την κριτική και ευθαρσώς να αναγνωρίσουν μια ατυχή στιγμή (γιατί τέτοια ήταν, μια άτυχη στιγμή που φυσικά δεν χαρακτηρίζει τον συνδεσμο και την πορεία του και ουδείς ισχυρίστηκε το αντίθετο), προτίμησαν να επιτεθούν σε όσους «τόλμησαν» να αναδείξουν κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο: την είδηση και τις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, ενθεν κακείθεν.

Σε κάθε περίπτωση, μέσω της ανακοίνωσης από το προφίλ του ίνσταγκραμ 1967_oldschool δίνεται και η μεγάλη είδηση ότι ο «ο σφ έχει καλέσει όλα τα μέλη του να λάβουν μέρος στην μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση στις 6/10 για την καταδίκη της ΧΑ που θα λάβει χώρα στην πόλη της Ξάνθης». Αυτή, εφόσον φυσικά ισχύει, είναι η σημαντική είδηση και φυσικά το ThrakiSportS όχι απλά την δημοσιεύει, όπως και οτιδήποτε ακόμα και όταν καταφέρεται σε αυτήν την ιστοσελίδα καθώς ποτέ δεν έχει λογοκριθεί κανένας, αλλά περιμένει να υπάρξει και ξεχωριστή ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου για την δυναμική συμμετοχή του σε αυτήν την αντιφασιστική κινητοποίηση, παραμονή της έκδοσης της δικαστικής απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση έχει ως εξής:

🟤⚪ Προς όλα τα ΜΜΕ ⚪🟤

Τα τελευταία 2 χρόνια είμαστε θεατές μιας απίστευτης επίθεσης προς την ομάδα και την πόλη της Ξάνθης από τα ΜΜΕ.

Μια συσπειρωμένη, προβοκατόρικη και ανήθικη επίθεση που προμοταρει όλα τα “κακα” της ομάδας, των φιλάθλων αλλά και της πόλης μας.

Δεν δεχόμαστε να μας κουνάνε το χέρι ΜΜΕ όπως το @gazzetta.gr που με την πρώτη αφορμή αναπαράγουν ειδήσεις ωμής ποδοσφαιρικής βιας, ανθρωπινης κακοποίησης, σεξουαλικής βίας και εμπορευματοποίησης του αθλήματος που αγαπάμε.

Μακάρι να δείχνετε την ίδια ευαισθητοποίηση όταν ο Σύνδεσμος των @xanthifans.2002 καλεί για δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Όπως δενδροφυτεύσεις, εθελοντικές αιμοδοσίες και συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγανάκτηση μας προς τοπικά ΜΜΜ όπως το @xanthi2gr αλλά και το @thrakisports που ήταν και είναι απόντα από τα κοινά του πλέον δραστήριου συνδέσμου της πόλης.

ΥΓ- Μακάρι να δημοσιεύσετε ότι ο σφ έχει καλέσει όλα τα μέλη του να λάβουν μέρος στην μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση στις 6/10 για την καταδίκη της ΧΑ που θα λάβει χώρα στην πόλη της Ξάνθης.

#ξανθη#xanthi#xanthigreece#antifa#ποτεξαναφασισμος#ΜΜΕ

View this post on Instagram

🟤⚪ Προς όλα τα ΜΜΕ ⚪🟤 Τα τελευταία 2 χρόνια είμαστε θεατές μιας απίστευτης επίθεσης προς την ομάδα και την πόλη της Ξάνθης από τα ΜΜΕ. Μια συσπειρωμένη, προβοκατόρικη και ανήθικη επίθεση που προμοταρει όλα τα "κακα" της ομάδας, των φιλάθλων αλλά και της πόλης μας. Δεν δεχόμαστε να μας κουνάνε το χέρι ΜΜΕ όπως το @gazzetta.gr που με την πρώτη αφορμή αναπαράγουν ειδήσεις ωμής ποδοσφαιρικής βιας, ανθρωπινης κακοποίησης, σεξουαλικής βίας και εμπορευματοποίησης του αθλήματος που αγαπάμε. Μακάρι να δείχνετε την ίδια ευαισθητοποίηση όταν ο Σύνδεσμος των @xanthifans.2002 καλεί για δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Όπως δενδροφυτεύσεις, εθελοντικές αιμοδοσίες και συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγανάκτηση μας προς τοπικά ΜΜΜ όπως το @xanthi2gr αλλά και το @thrakisports που ήταν και είναι απόντα από τα κοινά του πλέον δραστήριου συνδέσμου της πόλης. ΥΓ- Μακάρι να δημοσιεύσετε ότι ο σφ έχει καλέσει όλα τα μέλη του να λάβουν μέρος στην μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση στις 6/10 για την καταδίκη της ΧΑ που θα λάβει χώρα στην πόλη της Ξάνθης. #ξανθη #xanthi #xanthigreece #antifa #ποτεξαναφασισμος #ΜΜΕ

A post shared by 🟤⚪ Μόνο ΑΟΞ ®️ ⚪🟤 (@1967_oldschool) on