Super League: Κράτησε όρθιο τον Βόλο ο Γκαραβέλης και έδωσε άνετο «Χ» απέναντι στον ΠΑΟΚ του Ζίβκοβιτς

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής ο ΝΠΣ Βόλος υποδέχθηκε στο Πανθεσσαλικό τον ΠΑΟΚ, με το τελικό 0-0 να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέταξαν ακόμη δύο βαθμούς.

Ο Άνχελ Λόπες παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1, έχοντας σταθερά κάτω από τα γκολπόστ τον πρώην τερματοφύλακα του ΑΟΞ Θανάση Γκαραβέλη, αλλά και τον πρωήν μεσοεπιθτικό της Ξάνθης Ζεάν Μπαριέντος στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στον αντίποδα, ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε μία ενδεκάδα με 7 αλλάγες σε σχέση με το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στην Κρασνοντάρ, αλλά διατήρησε κάτω από τα δοκάρια του τον επίσης πρώην πορτιέρε της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε πολύ «ρηχά» νερά και πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί. Καθόλου καλός ρυθμός και από τις δύο ομάδες και ελάχιστες φάσεις σε τις δύο εστίες. Η μόνη αξιοσημείωτη στιγμή στο διάστημα αυτό ήταν στο 32ο λεπτό όταν ο Φωτιάς υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του Κροάτη Τσόλακ. Το πέναλτι όμως δεν εκτελέστηκε ποτέ, καθώς η φάση εξεστάστηκε στο VAR όπου παρατηρήθηκε πως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σαφώς πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Απέναντι του ωστόσο βρήκε τον εξαιρετικό Θανάση Γκαραβέλη όπου είχε απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση επιχειρούσαν οι Θεσσαλονικείς. Χαρακτηριστικότερη και σπουδαιότερη στιγμή της αναμέτρησης ήταν η απόκρουση του πρώην πορτιέρε του ΑΟΞ στο πλασέ του Πέλκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Νωρίτερα, οι Θεσσαλονικείς είχαν και δοκάρι, ύστερα από κεφαλιά του Τσόλακ. Στη συνέχεια, δεν έγινε κάτι το αξιωσημείωτο, με τον Βόλο να είναι πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και τον ΠΑΟΚ να πιέζει χωρίς να έχει όμως ουσία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση είναι βεβαίως ο Θανάσης Γκαραβέλης ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του, ενώ και ο Ουρουγουανός Μπαριέντος είχε πολύ θετική παρουσία, ξεκινώντας από τον ίδιο αρκετές επιθετικές προσπάθειες του Βόλου. Από την άλλη ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα, όντας σταθερός όποτε χρειάστηκε.