Πέντε χρόνια πριν ερχόταν ως αντίπαλος σε Ξάνθη και Κομοτηνή, σήμερα κατέκτησε το Super Cup! Η προϊστορία του Προμηθέα Πατρών με Θρακιώτες…

Ο Προμηθέας Πατρών κατέκτησε το Super Cup για την σεζόν 2020, που αποτελεί τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας και του πατραϊκού μπάσκετ, αφού επιβλήθηκε με 82-74 του Περιστερίου στον τελικό του Final 4 στο Κλειστό Περιστερίου.

Ο τεχνικός της ομάδας Μάκης Γιατράς, ακολουθεί την ομάδα από τις τοπικές κατηγορίες της Πάτρας μέχρι τις μικρότερες Εθνικές και στην συνέχεια την άνοδο στην Α1. Οι επιτυχίες δεν σταματάνε εκεί αφού μέσα σε λίγα χρόνια ο Προμηθέας καταφέρνει να συμμετέχει στους τελικους της Α1 την σεζόν 2018-19, στο περσινό τελικό Κυπέλλου αλλά και στο Eurocup και Champions League, με την ρομαντική του ιστορία να φτάνει στο αποκορύφωμα κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του, αφού κέρδισε την ΑΕΚ στον ημιτελικό με 98-88 και το Περιστέρι που είχε περάσει στον δεύτερο ημιτελικό απο τον Παναθηναϊκό με 82-74 στον μεγάλο τελικό. Επιπλέον οι φίλοι της ομάδας που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια μπορούν να υπερηφανεύονται πως τροφοδοτούν με παίχτες την Εθνική Ελλάδος, κάτι που πριν 10 χρόνια φάνταζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Στον δρόμο προς την κορυφή όμως, οι ομάδα της Πάτρας μαζί πάντα με τον Μάκη Γιατρά στο τιμόνι, ήρθε αντιμέτωπη με θρακιώτικες ομάδες στις Εθνικές Κατηγορίες. Με αφορμή την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς από το θαύμα του Προμηθέα, το ThrakiSportS θυμάται τα αποτελέσματα της ομάδας της Πάτρας με Ασπίδα Ξάνθης και ΓΑΣ Κομοτηνή στον βόρειο όμιλο του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής την σεζόν 2014-15 (τότε που προς έκπληξη όλων, για συγκοινωνιακούς λόγους, η ομάδα της Πεολοποννήσου είχε τοποθετηθεί στον Βόρειο Όμιλο):

5η Αγωνιστική (9/11/2014): Προμηθέας Πατρών – Ασπίδα Ξάνθης 73-57
Θυμηθείτε τον αγώνα με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

8η Αγωνιστική (30/11/2014): Προμηθέας Πατρών – ΓΑΣ Κομοτηνή 70-56
Θυμηθείτε τον αγώνα με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

18η Αγωνιστική (1/3/2015): Ασπίδα Ξάνθης – Προμηθέας Πατρών 75-81
Θυμηθείτε τον αγώνα με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

21 Αγωνιστική (22/3/2015): ΓΑΣ Κομοτηνή – Προμηθέας Πατρών 67-91
Θυμηθείτε τον αγώνα με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στιγμές από το μπουγέλο στον Μάκη Γιατρά μετά την λήξη του αγώνα:

Super Cup: Μπουγέλωσαν τον προπονητή του Προμηθέα Πάτρας - Βίντεο - Sputnik  Ελλάδα