Φυλάκιση 6 μηνών σε οπαδό που χτύπησε στο κεφάλι με… κινητό πρώην διαιτητή της ΕΠΣ Θράκης

Ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου η υπόθεση που είχε συνταράξει το ζακυνθινό ποδόσφαιρο στις 23 Απριλίου του 2017 και αφορούσε τον πρώην διαιτητή της ΕΠΣ Θράκης και της Super League Αντώνη Πυλαρινό.

Τότε ο διαιτητής του αγώνα ΑΟ Τσιλιβή-ΑΠΣ Ζάκυνθος δέχθηκε ένα κινητό τηλέφωνο στο κεφάλι από οπαδό της γηπεδούχου ομάδας με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το ioniansprorts η εκδίκαση της υπόθεσης είχε μεταφερθεί από τις 18 Φλεβάρη, καθώς τότε απεργούσαν οι δικηγόροι. Η υπόθεση συζητηθηκε κανονικά με τον δράστη της επίθεσης να δίνει το παρών μαζί με τον συνήγορο υπεράσπισης Παναγιώτη Κεφαλληνό. Από την άλλη πλευρά ήταν ο Αντώνης Πυλαρινός ο οποίος μπήκε στην αίθουσα με έναν ογκώδη φάκελο μέσα στον οποίον ήταν όλα τα αποδεικτικά έγγραφα, από τα φύλλα αγώνα έως και τις εξετάσεις από το νοσοκομείο του νησιού.

Ο Πυλαρινός εξέθεσε με λεπτομέρειες όλα τα γεγονότα από την αρχή έως το τέλος της περιπέτειας του. Αναφέρθηκε πως έγινε το σκηνικό και πως βρέθηκε ξαφνικά στο έδαφος από κτύπημα στο κεφάλι. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την δίωξη του κατηγορούμενου απλά επιθυμούσε μία συγνώμη από τον δράστη της επίθεσης,  κάτι που δεν είχε συμβεί όλους αυτούς τους μήνες.

Από την πλευρά του ο “θερμόαιμος” οπαδός, ναι μεν παραδέχτηκε το συμβάν αλλά το αιτιολόγησε λέγοντας ότι κάποιος από πίσω τον έσπρωξε και το κινητό κάπως έτσι έφυγε από τα χέρια του βρέθηκε στο κεφάλι του διαιτητή! Μάλιστα ο ίδιος ανάφερε ότι από εκείνη την ημέρα δεν πήγε άλλο στο γήπεδο!

Το δικαστήριο αποφάσισε να τιμωρήσει τον δράστη με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και 2 χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα. Την ώρα που θα αγωνίζεται ο ΑΟ Τσιλιβή θα πρέπει να βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης πήρε εκ νέου τον λόγο και μίλησε για εξοντωτική  ποινή ζητώντας την επιείκεια  του δικαστηρίου. Τελικά η ποινή μειώθηκε από τους 10 στους 6 μήνες, ωστόσο τα δύο χρόνια αποκλεισμού από τα γήπεδα παράμειναν. Σίγουρο όμως είναι ότι ο “θερμόαιμος”  οπαδός θα κάνει έφεση.

Αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι όπως σημειώνει το ioaniansports, στο δικαστήριο εκτός από τον ίδιο τον διαιτητή και τον φίλο του επίσης πρώην διαιτητή Διον. Κλάδη δεν παραβρέθηκε κανείς από τον σύνδεσμο διαιτητών αλλά ούτε από την ΕΠΣ Ζακύνθου. Ίσως να υπήρξε ελλιπής ενημέρωση, ίσως να ξεχάστηκε η υπόθεση από τα τόσα που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο νησί.