Europa League: Με τον Μάνταλο να κάνει ξανά τη διαφορά η ΑΕΚ προκρίθηκε στο βροχερό Σεντ Γκάλεν

Την πρόκριση στα playoffs του Europa League πανηγύρισε η ΑΕΚ με τον Κομοτηναίο αρχηγό της να είναι και πάλι ο παίκτης που έκανε την διαφορά και σε μεγάλο βαθμό βοήθησε στην πρόκριση.

Οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν 1-0 της Σεντ Γκάλεν στη βροχερή Ελβετία και πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Βόλφσμπουργκ σε μονό αγώνα στο ΟΑΚΑ, την 1η Οκτωβρίου.

Το “χρυσό” γκολ της Ένωσης σημείωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 71ο λεπτό με κοντινό πλασέ μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα στο πέναλτι που λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε εκτελέσει. Για να κερδηθεί ωστόσο το πέναλτι, ήταν ο Μάνταλος εκείνος που έκοψε την μπάλα και έβγαλε τετ α τετ τον Ολιβέιρα με εξαιρετική κάθετη.

Η ΑΕΚ μπήκε παθητικά στον αγωνιστικό χώρο και λίγο έλειψε να το “πληρώσει” στο πρώτο ημίχρονο. Η καταρρακτώδης βροχή δεν βοήθησε το έργο των παικτών του Μάσιμο Καρέρα, με τη Σεντ Γκάλεν να είναι πιο απειλητική, εκμεταλλευόμενη και τις κακές αντιδράσεις των “κιτρινόμαυρων”. Η μοναδική αξιόλογη φάση της Ένωσης στο ξεκίνημα ήταν μία κεφαλιά του Λιβάγια, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, που πέρασε πάνω από την εστία του Ατί-Ζίγκι.

Η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά πέρα από μία ωραία συνεργασία των Ανσαριφάρντ – Βασιλαντωνόπουλο και κεφαλιά του Μάνταλου, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Ατί-Ζίγκι. Η μοναδική αξιόλογη φάση στο ξεκίνημα της επανάληψης προήλθε από στημένη φαση, με τον επίσης πρώην της Ξάνθης και βασικό για ακόμα ένα ματς Στράτο Σβάρνα να παίρνει την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Πολλά άλλαξαν όταν πέρασε στο παιχνίδι ο νεοαποκτηθείς Γκαρσία. Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάκο έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα και έδωσε άμεσα βοήθειες. Ωστόσο, τη διαφορά σε ακόμα ένα παιχνίδι έκανε ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, στο 70ό λεπτό, βρήκε με υπέροχη κάθετη τον -άφαντο μέχρι εκείνο το σημείο- Ολιβέιρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Λεωνίδα Στεργίου, με τον Αλεχάντρο Ερνάντεθ να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτογάλος, με τον Ατί-Ζϊγκι να αποκρούσει το πέναλτι, αλλά τον ίδιο να παίρνει το… ριμπάουντ και να σκοράρει προ κενής εστίας για το 0-1.

Οσο και αν προσπάθησαν στη συνέχεια οι Ελβετοί, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η ΑΕΚ πήρε μια δίκαη αλλά αγχωτική πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League…