Επέτειος: 15 χρόνια από το ιστορικό «Βάλτο αγόρι μου» ενώπιον πολλών Θρακιωτών στο Βελιγράδι (+video)

Μια μέρα σαν και αυτήν αλλά 15 χρόνια πριν, 24 Σεπτεμβρίου του 2005, Σάββατο τότε, νωρίς το απόγευμα, είχαμε την ιστορική ανατροπή της Εθνικής Ομάδας στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ στο Βελιγράδι με την Γαλλία του Τόνι Πάρκερ.

Η Ελλάδα του Ζήση, του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη που αποδείχθηκε ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής με το ευστοχο τρίποντό του, κατάφερε να ανατρέψει σε ένα λεπτό μια διψήφια διαφορά και να προκριθεί στον τελικό.

Μία ημέρα μετά απέναντι στην Γερμανία η Ελλάδα θα στεφόταν πρωταθλήτρια Ευρώπης μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με τον κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την γενιά του 1987.

Σε εκείνον τον θρίαμβο στο Βελιγράδι ουκ ολίγοι Θρακιώτες είχαν σπεύσει να δουν από κοντά την τελική φάση του Ευρωμπασκετ, οι πιο πολλοι με τα αμαξια τους. Δυναμικό το παρών από τους Πελαργους με τα πολλά μέλη τους από την Θράκη.

Μάλιστα, στην τηλεοπτική μετάδοση όπως μπορείτε να δείτε κυριαρχει ένα μεγαλο πανό από την Ξάνθη στη μια γωνία του γηπέδου. Θυμηθείτε το τελευταίο δραματικό μισό λεπτό του αγώνα…