Προηγήθηκε για τρία δεκάλεπτα αλλά στο τέλος ηττήθηκε από την Ελευθερούπολη σε φιλικό ο Λεύκιππος Ξάνθης

Ο Λεύκιππος Ξάνθης συνεχίζει τα δυνατά φιλικά τεστ ενόψει της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, αφού αντιμετώπισε την Ελευθερούπολη στο Κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης», γνωρίζοντας την ήττα με 66-53.

Μάλιστα η ομάδα του κόουτς Βαχαρίδη βρέθηκε μπροστά στο σκορ και αρκετές διψήφιες διαφορές, κρατόντας τον αντίπαλο σε πολύ χαμηλό σκορ, αφού για τρία δεκάλεπτα είχε σημειώσει μόλις 38 πόντους, που αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό επίτευμα αν αναλογιστούμε πως η Ελευθερούπολη είναι ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών.

Στο τελευταία δεκάλεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι έβαλαν σχεδόν όσους πόντους είχαν πετύχει στα υπόλοιπα τρία μαζί, και με επιμέρους 28-9 έκαναν την ανατροπή παίρνοντας την φιλική νίκη.

Αυτή είναι η δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων, αφού υπενθυμίζουμε πως στις αρχές του μήνα είχαν δώσει ένα φιλικό στην Ελευθερούπολη, με τους γηεδούχους τότε να πετυχαίνουν και πάλι 66 πόντους όπως και σήμερα και να κερδίζουν με 66-57, αποτέλεσμα που επίσης διαμορφώθηκε στην τελευταία περίοδο.

Δεκάλεπτα: 16-9, 30-22 (αποτέλεσμα ημιχρόνου) , 44-38, 53-66 (τελικό αποτέλεσμα)