Προειδοποίηση ΕΚΑΣΑΜΑΘ σε ΓΑΣ Κομοτηνή και Αρίωνα Ξάνθης για πιθανή αποβολή τους από τα πρωταθλήματα

Επιστολή προς όλα τα σωματεία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ απέστειλε η διοίκηση της Ενωσης με την οποία προτρέπει όσα δεν το έχουν πράξει, να σπεύσουν να εγγραφουν στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οπως διευκρινίζεται στην επιστολή, με βάση τις προβλέψεις στο ήψη ψηφισθέν νέο νομοσχέδιο, η εγγραφή στο μητρώο είναι απαραίτητη όχι μόνο για να λάβουν μέρος σε εκλογικές διαδικασίες και να λάβουν τυχόν επιχορηγήσεις αλλά και «για τη συμμετοχή των σωματείων στα πρωταθλήματα των Ενώσεων, στα Εθνικά πρωταθλήματα, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα».

Το καμπανάκι χτυπά και για μεγάλα ονόματα του μπάσκετ της Θράκης, όπως ο ΓΑΣ Κομοτηνή που έχει δηλωθεί στην Β’ Εθνική και ο Αρίων Ξάνθης που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική, καθώς όπως έχει αποκαλύψει από την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, μόλις οκτώ θρακιώτικα μπασκετικά σωματεία κατέθεσαν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ (θυμηθείτε ποια είναι με ένα κλικ ΕΔΩ).

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ:

Προςόλα τα Σωματεία-Μέλη
της Ένωσης
στις Έδρες τους

Μόλις προχθές δόθηκε στη δημοσιότητα, πίνακας με τα ήδη εγγεγραμμένα Αθλητικά Σωματεία στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

     Από αυτόν προκύπτει, ότι αρκετά σωματεία της δύναμης της Ένωσής μας (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους και άλλα όχι. Βέβαια, όλα υπόκεινται στον έλεγχο των Υπηρεσιών της  Γενικής Γραμματείας ο οποίος ακόμη δεν έχει αρχίσει ή δεν έχει ολοκληρωθεί.

     Υπάρχουν όμως αρκετά σωματεία της Ένωσης τα οποία δεν έχουν υποβάλει ακόμη τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή στο Μητρώο.

      Επειδή όπως προβλέπεται στο ήδη ψηφισθέν νέο Νομοσχέδιο του Αθλητισμού, η εγγραφή στο Μητρώο θα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για τη συμμετοχή των σωματείων στα πρωταθλήματα των Ενώσεων, στα Εθνικά πρωταθλήματα, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, σε τυχόν επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Α όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς και στις εκλογικές διαδικασίες τόσο σε επίπεδο Ενώσεων όσο και σε επίπεδο Ομοσπονδιών που θα διεξαχθούν σύντομα , και  ΕΠΕΙΔΗ

      Με την ήδη συμμετοχή σας αποδεικνύεται ότι τα σωματεία της Ένωσής μας, θέλουν να είναι νόμιμα αλλά και ενεργά στις όποιες διαδικασίες τα αφορούν (νόμιμη συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις, συμμετοχή μελών τους στα όργανα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη της Διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κλπ) σας προτρέπουμε όπως, τόσο τα Σωματεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία, όσο και αυτά που δεν έχουν ακόμη αρχίσει την διαδικασία, όπως αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας προκειμένου να πραγματοποιήσετε ή να ολοκληρώσετε την εγγραφή των Σωματείων σας στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

      Για όποια βοήθεια χρειαστείτε η Ένωση θα είναι στη διάθεσή σας