Η πρώτη συνέντευξη Μπιλ Πάπας ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη! Οι στόχοι και η παρουσίαση όλων των στενών συνεργατών του

Την πρώτη του συνέντευξη ως νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη παραχώρησε ο Μπιλ Πάπας. Μέχρι σήμερα είχε κάνει μόνο κάποιες δηλώσεις, αλλά πλέον παραχώρησε και συνέντευξη σε ομογενειακό μέσο ενημέρωσης στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Greek Herald, που είναι η μεγαλύτερη ελληνική καθημερινή εφημερίδα της Αυστραλίας, συνέντευξη που παραχώρησε ο νέος μεγαλομέτοχος της Ξάνθης στον Τάκη Τριανταφύλλου.

Στη συνέντευξη αυτή ο Μπιλ Πάπας εμφανίζεται πρόθυμος να αναπτύξει σε όλα τα επίπεδα την ΠΑΕ Ξάνθη και να βελτιώσει τις υποδομες της ομάδας σε συλλογικό επίπεδο, ενώ παρακινεί επίσης τους οπαδούς του συλλόγου να γεμίσουν τις θέσεις του σταδίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπιλ Πάλας

The Greek Herald: Κύριε Πάπας, θα ξεκινήσω με το ερώτημα: Γιατί στην Ελλάδα;

Μπιλ Πάπας: Όπως γνωρίζετε, η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα είναι δεδομένη. Έτσι, βρήκαμε την ευκαιρία, θα έλεγα, να χτίσουμε μια γέφυρα με την Ευρώπη. Και που καλύτερα από την πατρίδα χώρα των γονέων μας;

The Greek Herald: Γιατί την Ξάνθη και όχι κάποια άλλη ομάδα;

Μπιλ Πάπας: Οι εταίροι επέλεξαν μια περιοχή που έχει πολλές προκλήσεις για ανάπτυξη με σταθερά βήματα. Θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το ανταγωνιστικό επίπεδο της ομάδας βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Τhe Greek Herald: Κύριε Πάπας, ποιος σας ακολουθεί σε αυτό το όνειρο της ανάπτυξης;

Μπιλ Πάπας: Πρώτον, είναι ο Λίο Κάρις (Leo Caris), γνωστός σε όλους εσάς και την ποδοσφαιρική κοινότητα για την εκπροσώπηση παικτών. Η εμπειρία του επεκτείνεται σε διαπραγματεύσεις για συμβόλαια ποδοσφαιριστών, φιλικούς αγώνες και θεωρείται ο ηγέτης στον τομέα αυτό στην Αυστραλία. Έχει ένα εκτεταμένο τοπικό και διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο που έχει αναπτυχθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια.
Ο Νρέιμον Χάμλιν, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Titan είναι φίλος και κορυφαίος συνεργάτης με διεθνή εμπειρία. Είναι ο διευθυντής και μια θετική δύναμη στην ανάπτυξη της Σίντεϊ Ολίμπικ FC.
Ο Τόνι Πόποβιτς, προπονητής της ομάδας, γνωστός για τις επιτυχίες του με την Περθ Γκλόρι. Ο Τόνι Πόποβιτς υπέγραψε διετές συμβόλαιο.
Ο Άρθουρ Ντίλες, ο οποίος έφυγε από το προπονητικό προσωπικό της Γουεστερντ Σιντεϊ Γουόντερς Ακάντεμ, είναι το δεξί χέρι του Πόποβιτς. Επίσης, δύο άτομα που πιστεύουν σε αυτήν την εξέλιξη είναι ο Ανέστης Τσετινές και ο Γιώτης Παναγιώτου, στελέχη του ομίλου της Ξάνθη.

Τhe Greek Herald: Πώς πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει την ομάδα;

Μπιλ Πάπας: Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε έναν τίτλο ή να σπαταλήσουμε μερικά εκατομμύρια, αλλά να επενδύσουμε έτσι ώστε η ομάδα να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς. Στον τομέα της προπόνησης, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στην αξιοποίηση των ταλέντων στη Θράκη, καθιστώντας την ομάδα την πρώτη επιλογή όλων των ταλέντων της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τις ακαδημίες μακροπρόθεσμα. Και, φυσικά, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να υποστηρίξει μια ισχυρή ομάδα, αναπτύσσοντας όχι μόνο την Ξάνθη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιστεύω σε ένα έργο που θα φέρει αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

The Greek Herald: Οι οπαδοί της Σιντνεϊ Ολιμπικ μένουν με την απορία, τι θα συμβεί με την ομάδα τους;

Μπιλ Πάπας: Η Σιντνεϊ Ολίμπικ δεν μπορεί να βγει από την καρδιά κανενος. Άλλοι ορίζοντες ανοίγουν για την ομάδα. Η προβλεπόμενη ίδρυση της 2ης Εθνικής Κατηγορίας θα αποτελέσει κίνητρο για την εισροή παικτών για την ενίσχυση της ομάδας. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα, με την Ξάνθη να βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες να παίξουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με νέους παίκτες να αποκτήσουν εμπειρία στις ακαδημίες και στην προπόνηση, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Ξάνθης.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ GREEK HERALD ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ