ΕΠΣ Έβρου: Χωρίς αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο παρά την ακύρωση του «Παρμενίωνα»

Μπορεί να ακυρώθηκε η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Παρμενίων – 20» αλλά αυτό δεν ανατρέπει τον σχεδιασμό της ΕΠΣ Έβρου, που είχε φροντίσει να αφήσει κενό αγωνιστικής το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η ΕΠΣ Έβρου γνωρίζοντας ότι υπήρχε προγραμματισμένη άσκηση και με δεδομένο ότι λόγω γεωγρφικής θέσης, πολλοί ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες ομάδων εργάζονται στις Ενοπλες Δυνάμεις, είχε φροντίσει να αφήσει κενό αγωνιστικής δράσης το προσεχές Σαββατοκυριακο. Δεν έχει ούτε αγώνες Κυπέλλου ενώ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, 3 και 4 του μήνα.

Από ό,τι αποδεικνυεται αυτό δείχνει προνοητικότητα. Η τακτική άσκηση άνευ στρατευμάτων «Αλέξανδρος – 20» θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου αντί του «Παρμενίωνα». Η άσκηση «Αλέξανδρος – 20» θα γίνει κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΘΑ και μετά από έγκριση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν μια σειρά από σημαντικές μη προγραμματισμένες επιχειρησιακές δραστηριότητες, διακλαδικές εκπαιδεύσεις και διεθνείς ασκήσεις και συνεργασίες με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κύπρος.

Όπως τονίζει το ΓΕΕΘΑ, από αυτές τις δραστηριότητες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα ενώ αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Επιπλέον, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις – προγραμματισμένες και μη – που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον κορωνοϊό».