Δεύτερο τερματοφύλακα από την πρώην Γιουγκοσλαβία αποκτά η Ξάνθη φτάνοντας τις πέντε επιλογές στον άσσο

Υπερπληθώρα δείχνει να έχει η Ξάνθη στην θέση κάτω από τα γκολπόστ εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που φέρνουν τον Σλοβένο Εμίλ Βέλιτς να συνεχίζει στην ομάδα της Θράκης.

Ο 25χρονος ύψους 1μ.90 τερματοφύλακας την περσινή σεζόν είχε 11 συμμετοχές με τη Μλάντοστ Ντομποί Κακάνι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Με τη συγκεκριμένη ομάδα είχε συνολικά 77 εμφανίσεις. Έχει υπερασπιστεί, επίσης, μία φορά την εστία της Σεντ Τρούιντεν στο πολύ πιο απατητικό βελγικό πρωτάθλημα.

Είναι γεννημένος στη Λιουμπλιάνα και έχει στην κατοχή του βοσνιακό διαβατήριο. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μετέδωσε πρώτα η ιστοσελίδα SportsAddict, θα γινει ο δεύτερος τερματοφύλακας από την πρώην Γιουγκοσλαβία στο ρόστερ της νέας Ξάνθης, αφού αξίζει να τονιστεί ότι πάντα παραμένει σε αυτό και ο Σέρβος Στεπάνοβιτς που αποκτήθηκε πέρυσι ως επένδυση για το μέλλον.

Αν προβληματίζει κάτι σε σχέση με αυτήν την μεταγραφή, είναι ότι ενώ λέγεται ότι ο Βέλιτς έρχεται με σκοπό να αποτελέσει τον βασικό φύλακα άγγελο της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League 2, είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι από την Αλκή Ορόκλινη που μετέχει στη β’ κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος (που είναι αλήθεια ότι δεν θεωρείται και από τα πιο προηγμένα της Ευρώπης).

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τον Βέλιτς και τον Στεπάνοβιτς, όλα δείχνουν ότι στην Ξάνθη θα παραμείνει και ο Μπέντο που αποτέλεσε αξιόπιστη λύση την περσινή σεζόν στην SL1, όποτε δεν είχε την φανέλα του βασικού ο Άμπαντ. Πέραν αυτών των τριών, προσθέστε και τον νεαρό Σταθάκη αλλά και τον επίση νεαρό Κωνσταντίνου που έρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Λευκωσίας και αποτέλεσε το πρώτο όνομα που διέρρευσε ότι θα έρθει στην Ξάνθη ως επιλογή των ανθρώπων της νέας εποχής.