Απίστευτο! Αποβλήθηκε από το ασιατικό Champions League η κάτοχος του τίτλου Αλ Χιλάλ του Λουτσέσκου

Μία γερή «βόμβα» έσκασε στα θεμέλια του ασιατικού ποδοσφαίρου πριν λίγο! Η Αλ Χιλάλ των Ραζβάν Λουτσέσκου και Γιώργου Τσονάκα αποβλήθηκε από το ασιατικό Champions League, εξαιτίας των κρούσματων κορονοϊού που έπληξαν την ομάδα και την αδυναμία να συμπληρώσει εντεκάδα κόντρα στην Σαμπάμπ Αλ Αχλί.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ τριών ημερών (δείτε ΕΔΩ), ο σύλλογος από την Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει 15 κρούσματα σε ποδοσφαιριστές της ομάδας, ανάμεσα στους οποιούς βρισκόταν και τα δύο αστέρια της, Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο και Μπαφετίμπι Γκομίς· και περισσότερα από 30 συνολικά στις τάξεις του συλλόγου.

Στην αναμέτρηση με την Σαχρ Κόντρο στο Ιράν είχε παραταχθεί με μία ενδεκάδα ανάγκης, εξαιτίας των πάρα πολλών και σημαντικών απουσιών. Παρά τις πολλές τους ελλείψεις οι πρωταθλητές Ασίας πήραν τον βαθμό που ήθελαν με το 0-0 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του ασιατικού Champions League. Η πρόκριση των Σαουδαράβων έγινε θέμα από τη FIFA στο twitter που εξυμνεί την Αλ Χιλάλ «που επέδειξε ηρωικό πνεύμα και ξεπέρασε όλες τις αντιξοότητες και έκανε ό,τι έπρεπε για να προκριθεί στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων, παρά την απουσία πολλών παικτών της».

Στο αποψινό παιχνίδι με την Σαμπάμπ Αλ Αχλί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ωστόσο ανακοίνωσε αποστολή έντεκα παικτών μεταξύ των οποίων ήταν και τρεις τερματοφύλακες για την αναμέτρηση. Μάλιστα πριν τη σέντρα ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε μια σύνθεση με εννιά ποδοσφαιριστές, αφήνοντας τους δύο τερματοφύλακες στον πάγκο. 

Ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να ακυρώσει την σημερινή αναμέτρηση της Αλ Χιλάλ, ενώ η ομοσπονδία του ασιατικού Champions League λίγο αργότερα με ανακοίνωση της ενημέρωσε πως η περσινή πρωταθλήτρια αποβάλλεται από την διοργάνωση! 

Αυτό συμβαίνει καθώς δεν συμπλήρωσε τον απαραίτητο αριθμό των 13 ποδοσφαιριστών στην αποστολή της και θεωρήθηκε πως έχει παραιτηθεί από την διοργάνωση. Έτσι η Αλ Χιλάλ δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί το στέμμα της και από τον όμιλό της προκρίθηκαν η Παχτακόρ από το Ουζμπεκιστάν και η Σαμπάμπ Αλ Αχλί.

Η σχετική ανάρτηση από την επίσημη ομοσπονδία: