Τον διεθνή Ιταλοαυστραλό Τζοσούα Μπριλάντε φέρνει με εισήγηση Πόποβιτς η Ξάνθη

Η Ξάνθη κινείται στη μεταγραφική αγορά της Ελλάδας και των Βαλκανίων αλλά πάντα ενδιαφέρεται πρωτίστως και για την αγορά της Αυστραλίας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να αποκτήσει τον διεθνή Αυστραλό μέσο Τζόσουα Μπριλάντε.

Ο προπονητής Τόνι Πόποβιτς εισηγήθηκε την έλευση του Τζόσουα Μπριλάντε και σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αυστραλία ο 27χρονος μέσος αναμένεται άμεσα να αποχωρήσει από τη Μέλμπουρν Σίτι, όπου αγωνίζεται, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μπριλάντε έχει γεννηθεί στις 25 Μαρτίου 1993 και αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος. Μετρά 5 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του και πέρυσι είχε 30 συμμετοχές και 1 γκολ. Επίσης είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και μάλιστα έχει αγωνιστεί στο καμπιονάτο το 2014, όταν έφυγε από την Αυστραλία για να αγωνιστεί στην Φιορεντίνα.

Τελικά έπαιξε σε μόλις δύο αγώνες της Φιορεντίνα και στην συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Έμπολι (όπου έκανε μόλις 1 συμμετοχή) και την Κόμο (όπου αγωνίστηκε σε 21 ματς). Από το 2016 έως το 2019 ενίσχυσε τη Sydney FC (95 αγώνες, 3 γκολ).

Νωρίτερα, το 2010 ο Μπριλάντε αγωνίστηκε στους Γκολντ Κόουστ Γιουνάιτεντ (14 συμμετοχές) και ακολούθως (2012-14) στους Νιούκαστλ Τζετς (46 ματς). Πάντως στην πρώτη κρούση που έγινε από τα ΜΜΕ της Αυστραλίας προς την διοίκηση της Μελμπουρν Σίτι, δεν υπήρξε κανένα σχόλιο.