Τέθηκε στο αρχείο και… ξετέθηκε η προκαταρκτική για την ΕΕΑ με αφορμή το πόρισμα για Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Από «χίλια κύματα» πέρασε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή “Η Δίκη στο Open” του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου με την εισαγγελική παρέμβαση για τη χρονική επιλογή της ανακοίνωσης του πορίσματος της ΕΕΑ για το θέμα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθη. 

Η σχετική αναφορά εστάλη από την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και επόπτρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη. 

Η εισαγγελική αναφορά εντόπιζε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πέντε μελών της ΕΕΑ και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ερευνούσε τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων με βάση τα άρθρα 184 και 189 του νέου Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 41ΣΤ’ του αθλητικού νόμου 2725/99. 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σαπφώ Κατσανάκη, η οποία ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η τηλεοπτική εκπομπή, την 1η Απριλίου αρχειοθέτησε την υπόθεση με το άρθρο 43. 

Η αρχειοθέτηση ωστόσο δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών και η κ. Κατσανάκη από τις 2 Σεπτεμβρίου διενεργεί προκαταρκτική για να διαπιστώσει αν πράγματι διαπράχθηκαν τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα, τα οποία περιγράφονται στη σχετική εισαγγελική αναφορά.    

Συνεπώς η υπόθεση μένει ανοιχτή και με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη αυτής της προκαταρκτικής, για αν διαπιστωθεί αν πράγματι η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο ή αν θα έχει και συνέχεια…