Στο προσκήνιο και πάλι από την τηλεοπτική «Δίκη» το θέμα της ΠΑΕ Ποντίων και της ΑΕΞ με αφορμή το ματς με την Δόξα Σταυρούπολης

Η γνωστή παλιά υπόθεση της απαγορευμένης φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων με το σύνθημα «Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ» και του εμβλήματος της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης, που φέρεται να έχει σχέση με την ώρα θανάτου του Κεμάλ, απασχόλησε το βράδυ της Δευτέρας την τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη».

Μισή ώρα τηλεοπτικού χρόνου διατέθηκε σχεδόν για την υπόθεση στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη που μεταδίδεται από το Open, όπου μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων και πλέον του Πόντου Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό στον αγώνα της ΑΕΞ με την Δόξα Σταυρούπολης για το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης. Παράλληλα, έκανε σύντομη αναδρομή στην υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων που πλέον εξαφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και ουσιαστικά αντικαταστάθηκε από τον Πόντο Θρυλορίου, έχοντας όμως άλλο ΑΦΜ.

Μεταξύ των καταγγελιών που έκανε ο Κακουλίδης είναι ότι ενώ στους Πόντιους απαγορεύτηκε να τιμήσουν τους προγόνους τους, στην Ξάνθη εξακολουθεί να αγωνίζεται χωρίς πρόβλημα με το συγκεκριμένο έμβλημα η ΑΕΞ με το επιχείρημα ότι το σήμα της παραπέμπει στην Παρί Σεν Ζερμέν, κάτι που αμφισβητήθηκε από τον ίδιο.

Υποστήριξε ακόμα ότι η Αθλητική Ένωση Ξάνθης αποτελεί το διάδοχο σωματείο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, που συμμετείχε προ δεκαετιών στα πρωταθλήματα αλλά έπαψε ως αθλητικό σωματείο να υφίσταται όταν απαγορεύτηκε από την ελληνική δικαιοσύνη η χρήση του όρου «τουρκικός» στις επωνυμίες.

Ο Μιχάλης Κακουλίδης πρόσθεσε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρώην πρόεδρος του σωματείου είναι πράκτορας του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και ότι στελέχη της ΑΕΞ επικροτούν από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook κηρύγματα μίσους από τον ψευδομουφτή Ξάνθης.

Σε σχέση με το έβλημα της ΑΕΞ επανέλαβε ότι εικονίζει το ρολόι με την ώρα 9.05 που αποτελεί την ώρα θανάτου το Κεμάλ και είναι κάτι σαν εθνική ώρα για την Τουρκία.

Στη εκπομπή δεν φιλοξενήθηκε κάποιος εκπρόσωπος της ΑΕΞ ενώ έγινε συζήτηση μεταξύ των προσκεκλημένων, ανάμεσα στα οποία και πολιτικά στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρθηκε ότι το ποδόσφαιρο κανονικά πρέπει να μένει εκτός πολιτικών καταστάσεων αν και επισημάνθηκε ότι όπως έχει αποδειχθεί, τελικά το ποδόσφαιρο είναι από μόνο του και πολιτικό ζήτημα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.