Με καθυστέρηση 10 ημέρων έπεσαν οι τελικές υπογραφές για την μεταβίβαση της ΠΑΕ Ξάνθη στον Μπιλ Πάπας

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση περίπου 10 ημερών σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό που επίσημα είχε ανακοινωθεί από τους ανθρώπους της νέας εποχής της ΠΑΕ Ξάνθη, φαίνεται ότι έπεσαν εν τέλει οι υπογραφές από τους εμπλεκόμενους για την οριστική μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ από τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη στους Μπιλ Πάπας και Τάσο Γιαμουρίδη.

Αν και ειχαν υπογραφεί προσύμφωνα και όλα έδειχναν ότι θα ήταν το τελικό σύμφωνο μια τυπική διαδικασία, με αποτέλεσμα ο νομικός εκπρόσωπος του Μπιλ Πάπας να κάνει πριν σχεδόν δύο εβδομάδες ραδιοφωνικές δηλώσεις με τις οποίες προκαθόριζε εντός μιας-δυο ημερών από τότε την υπογραφή του τελικού συμφώνου, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει μέχρι τώρα.

Από την στιγμή που δεν υπήρχε το τελικό σύμφωνο, δεν είχε κατατεθεί και κάτι σχετικό στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ώστε αυτή να λάβει την απόφαση της έγκρισης της μεταβίβασης και να ξεκινήσει επίσημα η νέα εποχή στην ΠΑΕ Ξάνθη. Συνεπώς, αδίκως μέχρι τώρα έπεφτε ανάθεμα για αυτήν την καθυστέρηση από φίλους της Ξάνθης και δημοσιογράφους προς την ΕΕΑ, αφού είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να αποφασίσει για κάτι που δεν της έχει κατατεθεί.

Δεν είναι γνωστός ο λόγος αυτής της μεγάλης καθυστέρησης και ποιος ευθυνόταν τελικά για αυτήν (αν δηλαδή η ευθύνη βαρύνει τους πωλητές ή τους αγοραστές), αλλά γεγονός είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν ότι εν τέλει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έπεσαν από όλες τις πλευρές οι υπογραφές για την οριστικοποίηση της μεταβίβασης. Υπάρχει πλέον συμβόλαιο που έχει υπογραφεί και το οποίο θα τεθεί σε ισχύ με την έγκριση από την ΕΕΑ.

Επίσης δεν είναι γνωστό το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο αυτό με κάποιες πληροφορίες που περισσότερο βασίζονται στο ύψος του εταιρικού κεφαλαίου των δύο ΙΚΕ που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία να κάνουν λόγο για κάτι λιγότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ (3.000.000 ευρώ) ως συνολικό ποσό για την εξαφορά της ομάδας ως ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, μαζί με το γήπεδο Xanthi Arena αλλά και το προπονητικό κέντρο που έχει δίπλα.

Από την στιγμή που η ΕΕΑ ήδη έχει λάβει απόφαση με την οποία εγκρίνει την εταιρεία Mazcon του Μπιλ Πάπας (κατά 99%) και του Τάσου Γιαμουρίδη (κατά 1%) ως υποψήφια αγοράστρια, η νομική εκτίμηση των περισσοτέρων είναι ότι η έγκριση της μεταβίβασης από την ΕΕΑ θα είναι περισσοτερο τυπική υπόθεση. Εφόσον πράγματι υπάρξει κατάθεση του σχετικού συμφωνητικού το πρωί της Τετάρτης, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την λήψη της όποιας απόφασης.

Είναι άγνωστο πάντως αν θα υπάρξει και άμεση απόφαση της ΕΕΑ την παρούσα στιγμή με δεδομένη την ιδιαίτερα φορτωμένη ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασής της, όπου μεταξύ άλλων οφείλει να εξτάσει του φακέλους του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης καθώς ξεκινούν οι αγώνες τους στην Super League 1. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και η ημερομηνία της επίσημης αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ομάδας μάλλον θα πρέπει να θεωρείται η 22α Σεπτεμβρίου 2020, ανεξάρτητα από το πότε θα λάβει την απόφαση η ΕΕΑ ή από το ποια ημερομηνία θα αναγράφεται τυπικά στα συμβόλαια…