Champions League: Με τον Ζίβκοβιτς βασικό ήττα του ΠΑΟΚ από Κρασνοντάρ αλλά η πρόκριση περνά από την Τούμπα

Για τον πρώτο αγώνα της διαδικασίας των play off του Champions League ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Κρασνοντάρ με 2-1 στη Ρωσία, η γενικότερη εικόνα του αγώνα ωστόσο έδειξε πως όλα θα κριθούν στην Τούμπα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του και πάλι τον ίδιο σχηματισμό με τους αγώνες κόντρα σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα (3-4-2-1), επιλέγοντας για ακόμη ένα παιχνίδι τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς ενάντι του πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Το ματς ξεκίνησε θεωρητικά με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Γάλλος διαιτητής Κλεμάν Τουρπέν με τη συνδρομή του VAR, υπέδειξε ορθώς πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε χέρι του Κάιο. Ο Δημήτρης Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση του, αλλά τον σταμάτησε ο πορτιέρε της Κρασνοντάρ Σαφόνοβ. Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του 30λεπτου, οι Θεσσαλονικείς θα προηγηθούν, με Πέλκα να παίρνει «το αίμα του πίσω» και να σκοράρει ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Το προβάδισμα αυτό χάθηκε όμως λίγα λεπτά μετά, όταν ο Τουρπέν υποδεικνύει πέναλτι σε ανατροπή του Γάλλου Καμπελά από τον Δημήτρη Γιαννούλη· με τον Σουηδό Κλάεσον να νικά τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς από την άσπρη βούλα.

Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν αρκετά ισορροπημένες, με τους Ρώσους να διατηρούν βεβαίως την κατοχή της μπάλας. Ο πρώην τερματοφύλακας του ΑΟΞ έδειξε τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Βάντερσον, στο 71′ όμως είχε κακή συνεννόηση με τους αμυντικούς του και ο Καμπελά ύστερα από το τσίμπημα του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπέρκ σκόραρε για το τελικό 2-1. Πριν την επίτευξη του τέρματος της Κρασνοντάρ, είχε προηγηθεί το δοκάρι των «ασπρόμαυρων» ύστερα από την προσπάθεια του Ελ Καντουρί.

Το τελικό 2-1 δίνει σαφώς προβάδισμα στη ρωσική ομάδα, με το δεύτερο παιχνίδι όμως να είναι στην Τούμπα την επόμενη Τετάρτη (30/9, 22:00) τα πάντα είναι ανοιχτά αναφορικά με την πρόκριση.