Δεύτερο πρώην παίκτη του Πανθρακικού παίρνει για να θωρακίσει την άμυνά της η νέα Ξάνθη

Επιστρέφει στην Θράκη ο Μανώλης Ρουσσάκης, κεντρικός αμυντικός που τον Ιούλιο έμεινε ελεύθερος από τον Πλατανιά. Οπως αναφέρει μάλιστα το οπαδικό aox1967, βρίσκεται ήδη στην Ξάνθη και με αυτόν κλείνει τα στόπερ για την ομάδα του Πόποβιτς.

Το 2018-2019, την σεζόν δηλαδή που ο Πλατανιάς έφτασε μέχρι τα μπαράζ ανόδου χάνοντας από τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, ήταν βασικότατο στέλεχος στην αμυντική γραμμή συνεπικουρούμενος από τον Κώστα Τσαμούρη που επίσης επιστρέφει στον ΑΟΞ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ένα πρόβλημα στον αστράγαλο τον κράτησε για καιρό εκτός και έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι.

Με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, υψηλόσωμος στο 1.90, έχει περάσει ακόμα έχει περάσει από Ερμη Ζωνιανών και Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ έχει ξαναβρεθεί στην Θράκη για λογαριασμό του Πανθρακικού. Συγκεκριμένα, είχε ανακοινωθεί πριν τέσσερα χρόνια, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας της Κομοτηνής από την Super League. Στο εξάμηνο που ακολούθησε, μέχρι την διάλυση της ομάδας, πρόλαβε να καταγράψει με την φανέλα της κομοτηναίικης ομάδας 7 συμμετοχές στην Football League και μία στο κύπελλο Ελλάδος.

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1996 και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Αθλητικό Όμιλο Τυμπακίου (2006-2010). Το 2010 τον απέκτησε ο Πανιώνιος και μόλις στα 14 του χρόνια άρχισε να αγωνίζεται στην Κ20 της ομάδας της Νέας Σμύρνης, όπου και παρέμεινε ως το 2014. Έπειτα, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την ΑΕΚ, ενώ την περίοδο 2014-2015 βρέθηκε στον ΟΦΗ. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος Κ17.

Ο Μανώλης Ρουσσάκης θα είναι ο δεύτερος αμυντικός με παρελθόν στον Πανθρακικό που κλείνει στον νέο ΑΟΞ. Υπενθυμίζεται ότι από τα πρώτα ονόματα που έγιναν γνωστά ότι θα ανήκουν στο ρόστερ του νέου ΑΟΞ είναι και αυτό του Γιάννη Στάθη, που επίσης έχει περάσει στο παρελθόν από την ομάδα της Κομοτηνής.