Στέρησε από την Ξάνθη την παραμονή για να οδεύσει προς Γ’ Εθνική ο Πανιώνιος

Τις πιο δραματικές στιγμές της ιστορίας του περνά ο Πανιώνιος  και απο λέπτό σε λεπτό αναμενεται να γίνει γνωστό εάν θα συμμετάσχει τελικά ή όχι στις επαγγελματικές κατηγορίες.  

Από τη στιγμή που οι συνομιλίες με τους υποψήφιους επενδυτές δεν προχώρησαν, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα και παρά το γεγονός πως η ομάδα δήλωσε κανονικά συμμετοχή στη Super League 2, το ρεπορτάζ του gazzetta αναφέρει ότι το μέλλον είναι αβέβαιο. Και αυτό γιατί με το χρέος να είναι σε δυσθεώρητα ύψη και τον Νίκο Ζαμάνη να μην μπορεί να δώσει τις οικονομικές εγγυήσεις, στο τραπέζι έπεσε η λύση για πιθανή συμμετοχή του Πανιωνίου στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.  

«Επειδή μάλιστα φαίνεται πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί μονόδρομο, αυτή την ώρα διεξάγεται κρίσιμη συνάντηση μεταξύ των Νίκου Ζαμάνη, Αρη Μισαηλίδη (πρόεδρος ερασιτέχνη), Κυριάκου Σκούρα και αντιπροσωπεία των οργανωμένων, όπου και συζητιέται το μέλλον της ομάδας», επισημαίνει το gazzetta. Προσθέτει ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόσυρση της συμμετοχής από τη Super League 2, ενώ βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με την ΕΠΟ για το πόσο πιθανό είναι να τη δεχθούν στη Γ’ Εθνική. Αν η απόφαση είναι καταφατική, τότε οι «κυανέρυθροι» θα δηλώσουν εκεί συμμετοχή.

Σε αυτή την εξέλιξη ο Λεωνίδας Βόκολος δεν θα συνεχίσει στον πάγκο, ενώ δεν θα ισχύουν οι  συμφωνίες με όσους παίκτες έχουν μιλήσει για τη νέα σεζόν. Το αρχικό πλάνο είναι να κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η ομάδα της Κ19, με τον Δημήτρη Κοροπούλη προπονητή. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτήν την ομάδα με όλα αυτά τα προβλήματα η Ξάνθη δεν μπόρεσε να την κερδίσει σε κανένα από τα τρία παιχνίδια που έπαιξαν για την SL1. Σε ένα από αυτά τα τρία ματς να είχε κερδίσει, τώρα ο ΑΟΞ θα μετείχε για 32η χρονιά στην Α’ Εθνική.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πάντως αν σε περίπτωση απόσυρσης του Πανιωνίου θα υπάρξει αντικατάσταση ή όχι, καθώς έχουν λήξει  οι συμμετοχές και υπενθυμίζεται ότι για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί και η κλήρωση.