EΚΑΣΑΜΑΘ: Πρόκριση με δύο στα δύο για τον Εθνικό στο ντέρμπι της Αλεξανδρούπολης με την Ολυμπιάδα

«Πήρε» me 64-58 το τοπικό ντέρμπι ο Εθνικός στο Κλειστό Αλεξανδρούπολης κόντρα στην Ολυμπιάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαραλαμπίδης» και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισσοροπημένο, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει ισόπαλο, ενώ ο Εθνικός έχτισe μια μικρή διαφορά της τάξης των τεσσάρων πόντων στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν γκάζι» και με επιμέρους 23-11 εκτόξευσαν την διαφορά στο +16 στο τέλος της τρίτης περιόδου, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση. Στην τελευταία περίοδο έκανε μεγάλη προσπάθεια επιστροφής η Ολυμπιάδα και με επιμέρους 19-9 μείωσε τους 6, χωρίς να μπορέσει να ολοκληρώσει την ολική επιστροφή.

Κορυφαίος για την ομάδα του κόουτς Τελούδη ήταν ο Αγγελίδης με 14 πόντους και τέσσερα τρίποντα, ενώ διψήφιοι στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν οι Τσάγιας, Παπαδούδης και Κουλούκης. Για τους τυπικά γηπεδούχους του κόουτς Κανδύλη ξεχώρισε ο Χαλκιάς με 13 πόντους με τρία τρίποντα.

Oι δύο ομάδες είχαν παίξει και φιλικό προετοιμασίας λίγες μέρες πριν την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με τον Εθνικό να κερδίζει με 58-65 την Ολυμπιάδα, ενώ παραλίγο να υπάρξει ακριβώς το ίδιο σκορ στο Σαββατιάτικο αγώνα για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου, με το τελικό σκορ όπως προαναφέραμε στο 58-64.

Δεκάλεπτα: 14-14, 28-32 (αποτέλεσμα ημιχρόνου), 39-55, 58-64 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Σακελλαρίδης – Χρηστίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γ. Κανδύλης): Καραμπατζάκης 3(1), Σίσιου 10(2), Δαβουδάνης 8, Δρούμπαλης 6, Βλουντάρτσικ 11(2), Ζιούτης 4, Κατσίκας, Γαλαχουσίδης 5, Γερακόπουλος, Χαλκιάς 13(3)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Στ. Τελούδης): Γαλατάς 2, Τσολακίδης 6(1), Σιόντης, Μελένιος 2, Αγγελίδης 14(2), Παπαδούδης 12, Τσάγιας 13(1), Αλαμάνος, Πασσιάς 5, Κουλούκης 10(2)