Ακυρώνεται η άνοδος Μητσοτάκη στον Έβρο με αφορμή την ορκωμοσία του γιου του Κωνσταντίνου

Δεν θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του γιου του ο οποίος παρουσιάστηκε και υπηρετεί την θητεία του εδώ σε μονάδα του Πυροβολικού που βρίσκεται σε στρατόπεδο της πόλης.

Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

“Σας ενημερώνω ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, όπως είχε σχεδιαστεί, με αφορμή την ορκωμοσία του γιου του που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, αποφασίστηκε η ορκωμοσία των νέων κληρωτών θα πραγματοποιείται χωρίς προσκεκλημένους”.

Να τονίσουμε εδώ, επειδή οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων δεν γίνονται Σαββατοκύριακα αλλά εργάσιμες ημέρες και για αυτή την ΕΣΣΟ προγραμματίστηκαν Παρασκευή, επειδή υπάρχουν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, προφανώς κάποιοι από τους νεοσύλλεκτους, ανάμεσα τους και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο γιος του Πρωθυπουργού, θα ορκιστούν Σάββατο για προληπτικούς λόγους.

Επίσης να επισημάνουμε, ότι η κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ σωστή, αν και προφανώς θα ήθελε να βρίσκεται κοντά στον γιο του σε αυτή την σημαντική στιγμή της ζωής του, όπως κάθε γονιός άλλωστε, γιατί από την στιγμή που απαγορεύεται η παρουσία προσκεκλημένων, θα σχολιάζονταν ενδεχομένως αρνητικά (άλλο που δεν θέλουν μερικοί) το γεγονός αν γινόταν εξαίρεση για αυτόν επειδή είναι Πρωθυπουργός της χώρας.

Από την στιγμή που ο κ.Μητσοτάκης δεν πρόκειται να έρθει στην Αλεξανδρούπολη, αυτό σημαίνει πως δεν θα επισκεφθεί ούτε την Σαμοθράκη το Σάββατο, όπως αρχικά υπήρχε σκέψη και μάλιστα να παραμείνει στο νησί το βράδυ, επισκεπτόμενος κάποια μέρη του.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/