Με buzzer beater γκολ στο 90′ δίκαια ο Πανθρακικός την πρώτη κούπα της σεζόν κόντρα στο Σιδηροχώρι

«Πράσινος» βάφτηκε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην ΕΠΣ Θράκης! Ο κυπελλούχος της Ενωσης Πανθρακικός όντας ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επικράτησε με 2-1 της πρωταθλήτριας Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και κατέκτησε δίκαια το Super Cup «Νίκος Ντοσίδης», αν και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να μπει το γκολ της νίκης στο ’90.

Στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, ο Πανθρακικός φάνηκε σαφώς πιο έτοιμος και με περισσότερες δυνάμεις απέναντι σε μία Δόξα που δείχνει πως θα χρειαστεί αρκετή βελτίωση ώστε να είναι έτοιμη για τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το πρώτο 45λεπτο χαρακτηρίζεται από την απόλυτη ισορροπία. Στα πρώτα 25 λεπτά ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος και αφού πρώτα απείλησε με σουτ του Φουρλαταρά το οποίο έπιασε εύκολα ο Τσομπανόπουλος, ο Παύλος Μορφακίδης άνοιξε το σκορ με μία υπέροχη κεφαλιά, ύστερα από ασίστ του Ρομπέρ.

Στο 28′ όμως το Σιδηροχώρι κερδίζει πέναλτι, καθώς ο Δρακίδης υποδεικνύει παράβαση σε ανατροπή του Σιχλιμοίρη, σε μία φάση όμως που οι αμυντικοί του Πανθρακικού διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βάσκος, ο οποίος ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσια. Από εκείνο το σημείο μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου η Δόξα πατούσε καλύτερα, με τον Πανθρακικό να είναι φανερά επηρεασμένος από την ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η μόνη ομάδα στο γήπεδο που εκδήλωσε περισσότερο τις επιθετικές της αρετές ήταν ο Πανθρακικός. Στο 55ο λεπτό ο Ρομπέρ ανάγκασε τον Τσομπανόπουλο σε μία εντυπωσιακή απόκρουση, ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Η είσοδος του Νικολαΐδη έδωσε ώθηση στην ομάδα της Κομοτηνής, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα προς το τέλος, με ένα πολύ καλό σουτ έξω αρκετά μακριά από την περιοχή που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι δύο ομάδες έδειξαν σημάδια κούρασης και όλα συντελούσαν στο ενδεχόμενο της παράτασης. Εκείνος ωστόσο που δεν είχε πει την τελευταία του λέξη ήταν ο Γρεβενιώτης φορ Φουρλαταράς, ο οποίος στο 90′ ύστερα από μία φανταστική ενέργεια του Αντωνιάδη με συρτό σουτ έδωσε τη χαριστική «βολή» στο Σιδηροχώρι και οδήγησε τον Πανθρακικό στην κατάκτηση του τροπαίου.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα σεζόν, στην οποία μοναδικός στόχος αποτελεί βεβαίως το ντάμπλ στην ΕΠΣ Θράκης.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Τρούπκος, Νάνος (55′ Παπαδόπουλος), Σιδηρόπουλος, Αστρεινίδης, Κυπιρτόγλου, Σιχλιμοίρης, Κωσταρέλης, Βάσκος, Κρασώνης (80′ Κεφαλούκος), Δερμιτζάκης (59′ Καρασιούνας).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Καλογρανάς, Αρετάς, Παπαχρόνης, Λειβαδιώτης, Σμάλης, Μορφακίδης (64′ Νικολαΐδης), Τοπάλι, Φουρλατάρας, Αντωνιάδης, Ρομπέρ.