ΕΠΣ Θράκης: Πανθρακικός και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς (17:30, LIVE ThrakiSportS)

Ξεκινά επίσημα η αγωνιστική σεζόν στην ΕΠΣ Θράκης το απόγευμα με την αναμέτρηση του Σουπερ Καπ ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και τον κυπελλούχο Πανθρακικό, η οποία θα φιλοξενηθεί στην κοινή τους έδρα, το ΔΑΚ Κομοτηνής.

Μάλιστα, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος αποτέλεσε αντικείμενο ανακοινώσεων την Παρασκευή με τον πρόεδρο του Σιδηροχωρίου να διαμαρτύρεται για την κακή κατάστασή του και τον Πανθρακικό να απαντά ότι έχει προγραμματιστεί η σπορά αλλά δεν προχώρησε προκειμένου πρώτα να μπορέσει να διεξαχθεί αυτό το παιχνίδι.

Η αναμέτρηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη στο πρωταθλημα αλλά θα γίνει με προβλήματα, καθώς δεν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο λόγω των μέτρων για την αποτροπή εξαπλωσης του κορονοϊού. Συνολικά σε 80 άτομα θα επιτραπεί η είσοδος, από 30 για κάθε ομάδα (παίκτες, αναπληρωματικοί, παράγοντες), την διαιτητική τριάδα, μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ, κάποιους επίσημους προσκεκλημένους και φυσικά τους δημοσιογράφους.

Ο αγώνας διεξάγεται για δεύτερη φορά στην ιστορία και είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Νίκου Ντοσίδη, αξιολογημένου διαιτητή και γιου του παλιού διαιτητή Τάσου Ντοσίδη, που εντελώς ξαφνικά πριν δυο χρόνια έφυγε από την ζωή. Φέρνει αντιμέτωπη την ομάδα που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο μετά την βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος και την ομάδα που πήρε το Κύπελλο κατόπην κλήρωσης με την Δόξα Γρατινής, αφού ούτε ο θεσμός του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε.

Τοσο ο Σπύρος Κουτσογιάννης που προετοιμάζει πυρετωδώς αλλά και μετ’ εμποδίων την ομάδα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που αρχικά είχε ανακοινωθεί ποτι θα ξεκινούσε σήμερα αλλά πήρε παράταση τριών εβδομάδων, όσο και ο Νίκος Μπαχαρίδης που περιμένει νωρίτερα την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στην ΕΠΣ Θράκης αλλά και την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, δεν αντιμετωππίζουν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών.

Το Σούπερ Καπ «Νίκος Ντοσίδης» είναι μια σχετικά νέα διοργάνωση που διοργανώνεται μόλις για δεύτερη φορά όπως προαναφέρθηκε. Πέρυσι το κατέκτησε η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικρατώντας με 3-2 στην παράταση της Ελπίδας Σαπών, σε έναν αγώνα που είχε την πρωτοτυπία να φέρνει αντιμέτωπες ομάδες που δεν είχαν κατακτήσει τίτλο την περασμένη σεζόν, αφού το νταμπλ το είχε κατακτήσει ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που αποσύρθηκε.

Ο αγώνας ανάμεσα στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και τον Πανθρακικό ξεκινά στις 17:30 στο ΔΑΚ Κομοτηνής και όπως προαναφέρθηκε διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Διαιτητής από την Επιτροπή Διαιτησίας ορίστηκε ο Γιάννης Δρακίδης με βοηθούς τους Αθανάσιο Καραγιάννη και Μιχάλη Χαρίτση, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αθανάσιος Λάπατας. Για την εξέλιξη του αγώνα θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS.