ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ανώτερος ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε του Λεύκιππου και προκρίθηκε στη γ’ φάση του Κυπέλλου

Οι έφηβοι του ΓΑΣ Κομοτηνή επιβλήθηκαν με 58-50 αυτών του Λεύκιππου Ξάνθης στο Κλειστό Κομοτηνής στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαραλαμπίδης» και πήραν την πρόκριση.

O ΓΑΣ Κομοτηνή μπήκε πολύ συγκεντρωμένος από το πρώτο λεπτό και με σκληρή άμυνα κατάφερε να εξασφαλίσει διψήφια διαφορά κρατώντας τους ξανθιώτες σε μονοψήφιο σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην συνέχεια ο ΓΑΣ συνέχισε να διατηρεί καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού το προβάθισμα, χωρίς όμως να ξεφύγει ιδιαίτερα, με τον Λεύκιππο να βρίσκει τις δικές του απαντήσεις και να ακολουθεί στο σκορ.

Η διαφορά των οκτώ πόντων που χώρισε τις ομάδες στο τρίτο δεκάλεπτο παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με την ομάδα της Κομοτηνής να παίνρνει την δίκαιη πρόκριση κάνοντας το δύο στα δύο στο Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Κορυφαίος για την ομάδα του κόουτς Λεμονίδη ο Σπέντζος που επιλέχθηκε από το ανδρικό τμήμα, πετυχαίνοντας 26 πόντους με τέσσερα τρίποντα, δηλαδή σχεδόν τους μισούς του ΓΑΣ σε ένα κλειστό παιχνίδι με σχετικά χαμηλό σκορ.

Για την φιλοξενούμενη ομάδα του κόουτς Βαχαρίδη πρώτος σκόρερ ήταν ο Μακαρατζής με 13 πόντους, έχοντας τρία τρίποντα.

Δεκάλεπτα: 19-9, 33-28 (αποτέλεσμα ημιχρόνου), 43-35, 58-50 (τελικό αποτέλεμα)

Διαιτητές: Ευσταθιάδης – Σερετίδης

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης-Χατζηπαυλίδης): Μαλαμίδης, Γκιρίτσης, Γκιουζελίδης 4, Κάλτσος, Περρής 12 (3), Παπανδρεόπουλος 13 (1), Παπαδόπουλος, Φελάκης, Χαλήλ 3, Σπέντζος 26 (4), Τσαμουρτζής, Ναλμπάντης

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μαγιάννης-Βαχαρίδης): Μακαρατζής 13 (3), Δεληγιάννης 2, Βασαλάκης, Παπαθεοδώρου 8, Μαραβέγιας 5, Σαββίδης 5 (1), Κοπτόπουλος, Σχοινάκης 2, Τσιρχόγλου, Παλλάκης 6, Ζαμπάκης 9, Ιωαννίδης.