Οριστικά στον Άρη ο Μάντζιος! Ξανά μαζί με Χαριστέα μετά από 20 χρόνια

Ο πρώην προπονητής και του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος θα είναι παρά τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του κόσμου ο νέος προπονητής του Άρη και αυτός που θα διαδεχθεί τον Μίχαελ Ένινγκ στη τεχνική ηγεσία των κίτρινων.

Μάλιστα σύμφωνα με του Yellowradio θα είναι παρών στο Βόλο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της νέας του ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός είχε νέες επαφές σήμερα με τον Θόδωρο Καρυπίδη και έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο δύο ετών (1+1) και έτσι ο Μάντζιος επιστρέφει στο Κλεάνθης Βικελίδης αυτή τη φορά όχι ως παίκτης, αλλά ως προπονητής του Άρη kαι από τη Δευτέρα θα πιάσει και επίσημα δουλειά, ενώ θα φέρει μαζί του και δύο συνεργάτες του.

Απομένει η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας του Άρη με τον 50χρονο Έλληνα προπονητή, ωστόσο η κυπριακή ιστοσελίδα kerdkida.net αναφέρει τα εξής: «Ολοκληρώθηκε και επίσημα το… deal ανάμεσα σε Άκη Μάντζιο και Άρη. Ο Ελλαδίτης προπονητής είναι ο διάδοχος του Ένινγκ στους “κίτρινους” της Θεσσαλονίκης, αφού υπέγραψε για 1+1 χρόνια».

Ο Άκης Μάντζιος (κεντρική φωτο παρουσίασης του το 1998), ήταν συμπαίκτης πριν 20 χρόνια με τον αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ, Άγγελο Χαριστέα. Μάλιστα τη διετία 1998-2000 (39 συμμετοχές/4 γκολ), με εξαίρεση τον δανεισμό του Χαριστέα στον Αθηναϊκό για ένα εξάμηνο, οι δυο τους έπαιζαν μαζί στον Άρη, ενώ βρέθηκαν αρκετές φορές και στο βασικό σχήμα με τον Μάντζιο και αρχηγό Συνυπήρξαν στην ίδια εντεκάδα στη νίκη με 4-1 του Άρη στην Τούμπα, όπου ο Χαριστέας έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής του στο ελληνικό ποδόσφαιρο σκοράροντας δύο φορές κόντρα στον ΠΑΟΚ, όντας 18 ετών.

Μάλιστα, ο Χαριστέας ήταν συμπαίκτης και με τους άλλους δύο υποψήφιους για τον πάγκο του Άρη προπονητές. Με τον Τραϊανό Δέλλα στην Εθνική ομάδα για πολλά χρόνια, κατακτώντας μαζί το Euro 2004 και με τον Γιάννη Αναστασίου στον Άγιαξ τη σεζόν 2005-06.

Ο 50χρονος Έλληνας προπονητής έχει καθίσει στους πάγκους των Θρασύβουλου, Πανιώνιου, Κέρκυρας, Πανθρακικού, Λεβαδειακού, Απόλλωνα Σμύρνης και φέτος των Πανιωνλιου και Λαμίας.

Στον Πανθρακικό διαδέχθηκε τον Παύλο Δερμιτζάκη το καλοκαιρι του 2013 κάνοντας μια καταπληκτικλη σεζόν με νίκη και στην Λεωφόρο επί του Παναθηναικού σε αντίθεση με το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν όταν τον διαδέχθηκε ο Μανουέλ Ρόκα τον Νοέμβρη του 2014.