Οι ξεχωριστές αναμνήσεις του Πέτρου Πολυχρονίδη από τον αγώνα της Ξάνθης με τη Λάτσιο το 2002

Ο αγώνας της Ξάνθης με την Λάτσιο στο Ολύμπικο της Ρώμης, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2002, ήταν ο πρώτος στην ευρωπαϊκή ιστορία της Ξάνθης.

Για τον Εβρίτη πρώην αθλητικογράφο και νυν παρουσιαστή του Τροχού της Τύχης Πέτρου Πολυχρονίδη, που είχε ακολουθήσει εκείνη την αποστολή, ήταν επίσης ένα ξεχωριστό ματς.

«Πριν 18 χρόνια η Scoda Ξάνθη έδωσε το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς στη Ρώμη με τη Lazio. Για μένα ήταν η πρώτη φορά που έκανα μετάδοση αγώνα στο εξωτερικό. O χρόνος πετά. Οι αναμνήσεις όχι», έγραψε ο ίδιος.

Μάλιστα πόσταρε μια φωτογραφία από τα δημοσιογραφικά του Ολύμπικο αλλά και το δημοσιογραφικό εισιτήριο εκείνου του αγώνα, με την επίδειξη του οποίου επιτρεπόταν η είσοδος στα δημοσιογραφικά θεωρία για την μετάδοση.

Από τον Πέτρο Πολυχρονίδη Κυρλίδη δημοσιεύθηκε και μια φωτογραφία των δημοσιογράφων που είχαν ακολουθήσει εκείνη την πρώτη αποστολή της Ξάνθης για επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα.

Αναλυτικά από αριστερά προς τα δεξιά όρθιοι εικονίζονται οι Βίκυ Δήμου, Γιάννης Κοκκαλίδης, Κοσμάς Γεωργιάδης, Παναγιώτης Ζιώγας, Κώστας Γιαλαμίδης, Παναγιώτης Συρόπουλος, Κωνσταντίνος Πιτιακούδης και κάτω οι Πέτρος Πολυχρονίδης, Δημήτρης Ξανθάκης, Γιάννης Τσιλιγγιρίδης, Χρήστος Ρέστας και Μιχάλης Λομβαρδέας