Από βδομάδα οι εξελίξεις με την οριστική αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Ξάνθη

Άλλη μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει επέλθει οριστικά η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Ξάνθη.

Παρά τις ανακοινώσεις και την έγκριση της ΕΕΑ για την ικανότητα του Μπιλ Πάπας να γίνει ιδιοκτήτης ΠΑΕ, η τυπική μεταβίβαση δεν έχει γίνει και πολύ περισσότερο δεν έχει πάρει την έγκριση της ΕΕΑ.

Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που αν κάποιος πληκτρολογήσει στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη, θα διαπιστώσει ένα μήνα μετά την ημερομηνία που ο ιδιος ο Χρήστος Πανόπουλος είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, ότι ως ιδιοκτήτρια της της θρακιώτικης ομάδας εμφανίζεται η Βιαμάρ και ως ιδιοκτήτης της Βιαμάρ ο ίδιος ο Πανόπουλος.

Η εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για καθαρά τυπικό θέμα, ωστόσο τα πράγματα έδειξαν να περιπλέκονται την περασμένη εβδομάδα όταν η Ειρήνη Μαρούπα ως μέλος της ΕΕΑ διευκρίνισε ότι η έγκριση που δόθηκε αφορούσε μόνο την ικανότητα του Μπιλ Πάπας να αγοράσει την Ξάνθη και δεν αφορούσε στο σύνολο της μεταβίβασης της ΠΑΕ Ξάνθη, η οποία ακόμα δεν έχει γίνει.

Ο δικηγόρος Φάνης Ουζουνίδης, νομικός σύμβουλος του Μπιλ Πάπας, επιβεβαίωσε ότι εκρεμεί για την τυπική οριστικοποίηση της μεταβίβασης η υπογραφή του τελικού συμβολαίου – στο οποίο θα υπάρχουν και οι λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας και πάνω από όλα το τίμημα. Ωστόσο αν και είχε δηλώσει ότι αυτό επρόκειτο να γίνει στις αρχές της εβδομάδας, φτάσαμε στο τέλος και φημολογείται ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί ενώπιον της ΕΕΑ το τελικό σύμφωνο.

Εκτιμάται πάντως ότι για οποιονδήποτε λόγο και αν υπήρξε αυτή η καθυστέρηση, το θέμα είναι καθαρά τυπικό. Στην ΠΑΕ Ξάνθη πιστεύουν ότι την προσεχή εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, θα γίνουν όλες οι αλλαγές και όταν αυτές ολοκληρωθούν, τότε θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Μέχρι τότε είναι εμφανές ότι πολλά κινούνται στην ομάδα και σε πολλά επίπεδα, αλλά όλα θα βγαίνουν από διαρροές και όχι με επίσημες ανακοινώσεις…