Champions League: Η Ομόνοια του Φώτη Παπουλή αντίπαλος του Ολυμπιακού, προκρίθηκε στα πέναλτι επί του Ερυθρού Αστέρα

Η πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια, στην οποία μετακόμισε το καλοκαίρι ο πρώην φορ του Πανθρακικού Φώτης Παπουλής, θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού Πειραιώς στα πλέι οφ του Τάμπιονς Λιγκ με έπαθλο στους χρυσοφόρους ομίλους.

Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΓΣΠ η Ομόνοια κατάφερε να αποκλείσει στην διαδικασία των πέναλτι τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, γράφοντας ίσως την πιο λαμπρή ιστορία στην ιστορία των πρασίνων της Κύπρου, οι οποίοι ωστόσο σε αυτό το ματς φορούσαν… κόκκινα.

Αυτή είναι η τρίτη σερί πρόκριση στην οποία η Ομόνοια προκρίνεται μετά από 120 λεπτά αγώνα. Προηγήθηκαν οι εκτός έδρας προκρίσεις επί της Αραράτ της Αρμενίας και επί της Λέγκια Βαρσοβίας στην Πολωνία, που ωστόσο δεν είχαν φτάσει στα πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα το σκορ ήταν 1-1.

Η Ομόνοια είχε προηγηθεί αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και της παράτασης και στα πέναλτι ο Φαμπιάνο έπιασε δυο πέναλτι και οι Κύπριοι ευστόχησαν σε όλα. Ο Φώτης Παπουλής ξεκίνησε βασικός στον αγώνα και αντικαταστάθηκε στο 98ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόκριση αυτή η Ομόνοια ακόμα και αν δεν μπορέσει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό, θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League, κάτι που επίσης θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Ελλαδίτης Φώτης Παπουλής που είχε ζήσει πολλές προκρίσεις με τον Απόλλωνα Λεμεσσού τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε ότι η Ομόνοια αξίζει την πρόκριση στους ομίλους, ο στόχος ήταν αυτός, ήξερε όταν ήρθε ότι αυτό έπρεπε να πετύχουν.

«Θα το απολαύσουμε σήμερα γιατί σίγουρα ήμαστε στους ομίλους του Γιουρόπα αλλά θα κοιτάξουμε στα μάτια τον Ολυμπιακό. Θα κυνηγήσομε το όνειρο, όσες πιθανότητες έχουμε. Οσο πιστεύεις και ελπίζεις σε αυτό, ποδόσφαιρο είναι, θα το διασκεδάσουμε και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να έρθει η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ», είπε μεταξύ άλλων μετά το τέλος του αγώνα ο Φώτης Παπουλής, που στις αρχές της δεκαετίας αγωνιζόταν με την φανέλα του Πανθρακικού στην Κομοτηνή.