Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ με παρελθόν στον Ολυμπιακό Κομοτηνής «άφησε» την Σπόρτινγκ Λισαβώνας και πήγε στον Πειραιά

Ύστερα από την παρούσια του στην Λισαβόνα ώστε να ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του επάνω στην προπονητική, ο πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Δημήτρης Παπασωτηρίου επέστρεψε στην Ελλάδα ώστε να αναλάβει υπεύθυνος των ακαδημιών του ιστορικού Εθνικού Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Κομοτηνή, ο Δημήτρης Παπασωτηρίου υπήρξε ποδοσφαιριστής πολλών ομάδων της περιοχής, αλλά επίσης έχει υπάρξει και προπονητής των μικρών αναπτυξιακών ηλικιών στην ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Η μεγαλύτερη στιγμή ωστόσο μέχρι στιγμής στην καριέρα του έγινε κατά την παραμονή του στην Πορτογαλία όταν και ανέλαβε προπονητής στα μικρά ηλικιακά τμήματα των ακαδημιών της περίφημης Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Πλέον αναλαμβάνει αυτήν την θέση σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο Εθνικός, με τους Πειραιώτες να τον θεωρούν ως τον κατάλληλο άνθρωπο ώστε να αναβαθμιστεί ο σύλλογος σε επίπεδο ακαδημιών.

Η ανακοίνωση του Εθνικού:

«Η Δ.Ε του ποδοσφαίρου του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον Δημήτρη Παπασωτηρίου.

Ο Δημήτρης Παπασωτηρίου είναι κάτοχος διπλώματος Uefa B και πτυχιούχος της σχολής επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στον τομέα της προπονητικής ποδοσφαίρου και με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (Universidade de Lisboa) στο αντίστοιχο τμήμα Τμήμα φυσικής αγωγής και Αθλητισμού (Faculdade de Motricidade Humana).

Έχει δουλέψει και στις αναπτυξιακές ηλικίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας FC στην Πορτογαλία. Έχει δουλέψει στις αναπτυξιακές ηλικίες U 6-8 & U10 στην σχολή της ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς στη Κομοτηνή.

Θα αναλάβει τα U6 -U8& U10 στα Βοτσαλάκια καθώς και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης της U17

Δημήτρη καλώς όρισες στην Οικογένεια της ακαδημίας του Εθνικού μας!»