Έγινε δεκτή η Κ17 της Ξάνθης στην Super League 1! Οι αντίπαλοί της στον Βόρειο Όμιλο, πρεμιέρα με Γιάννενα

Όπως είχε γράψει προ δεκαημέρου το ThrakiSportS, η ΠΑΕ Ξάνθη κατέθεσε αίτημα στην Super League 1 να διατηρηθούν στα αναπτυξιακά της πρωταθλήματα οι ομάδες Κ17 και Κ15 που διαθέτει παρά τον υποβιβασμό.

Σκοπός αυτής την κίνησης είναι να μην υποστούν ανεπανόρθωτο πλήγμα οι ακαδημίες της ομάδας, οι οποίες στις συγκεκριμένες ηλικίες δεν έχουν που να αγωνιστούν (καθώς στην Super League 2 το μόνο αναπτυξιακό που διεξάγεται αφορά την κ19).

Το αίτημα έγινε δεκτό και ήδη με την προκήρυξη που εγκρίθηκε για το πρωτάθλημα Κ17 η Ξάνθη έγινε δεκτή, όπως και ο Πανιώνιος που όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS είχε καταθέσει αντίστοιχο αίτημα. Μάλιστα, έγινε και ο διαχωρισμός των ομίλων και η κλήρωση.

Η Κ17 του ΑΟΞ θα μετέχει στον Βόρειο Όμιλο και θα έχει ως αντιπάλους ΠΑΟΚ, Αρη, ΑΕΛ, Βόλο, Λαμία, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, έγινε και η κλήρωση, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο, με την Ξάνθη να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα τον ΓΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση προγραμματίστηκε να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου. Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Βόλος – Λαμία και ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός, ενώ το Αρης – ΑΕΛ θα διεξαχθει όπως και το ΠΑΣ Γιαννινα – ΑΟ Ξάνθη στις 10 Οκτωβρίου.

Στον Νότιο Όμιλο μετέχουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος – που επίσης έκανε αίτημα συμμετοχής για να λάβουν οι αναπτυξιακές του ομάδας στα πρωταθλήματα Κ17 και Κ15 της SL1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της προκήρυξης που έχει ήδη εγκριθεί, αφού άλλωστε έγινε και η κλήρωση, τόσο ο Πανιώνιος όσο και η Ξάνθη μετέχουν στο πρωτάθλημα Κ17 με πλήρη δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν κανονικά να κατακτήσουν τον τίτλο κλπ, δεν σημαίνει ότι λόγω του υποβιβασμού της ανδρικής ομάδας θα μετέχουν εκτός συναγωνισμού.

Σε σχέση με το πρωτάθλημα Κ15 της Super League 1, στο οποίο επισης δηλώθηκαν τόσο η Ξάνθη όσο και ο Πανιώνιος, οι αντίπαλοι θα ξεκαθαρίσουν στην επόμενη Γενική Συνέλευση της SL1, όταν και θα εγκριθεί η προκήρυξή του. Στα Κ15 δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της SL1 και έτσι δεν είναι σίγουρο ότι ο ΑΟΞ θα έχει τους ίδιους αντιπάλους όπως στα Κ17.

Υπενθυμίζεται ότι το εφηβικό τμήμα της Κ19 επίσης θα λειτουργήσει κανονικά και θα λάβει μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 2, που είναι και το μόνο αναπτυξιακό που διοργανώνεται για τις ομάδες της Β’ Εθνικής. Στη φωτογραφία η Κ17 του ΑΟΞ που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League 1 το 2014…