Champions League: Με MVP τον Ζίβκοβιτς (x2) ο ΠΑΟΚ πέταξε την Μπενφίκα και «βλέπει» ομίλους

Για την 3η προκριματική φάση του UEFA Champions League ένας καταπληκτικός ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο σε συνδυασμό με την καταλυτική παρουσία του κορυφαίου Ζίβκο Ζίβκοβιτς κατώ από τα γκολπόστ έριξε στο «καναβάτσο» την μεγάλη Μπενφίκα, νικώντας την 2-1.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε την επιτυχήμενη συνταγή με την Μπεσίκτας, επιλέγοντας τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην υπεράσπιση της εστίας του Δικεφάλου έναντι του πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού. Από την άλλη, με έκπληξη ξεκίνησε επίσης και ο Ζόρζε Ζεσούς επιλέγοντας τον Πεντρίνιο έναντι το Ράφα Σίλβα στα άκρα της επίθεσης των Πορτογάλων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο 45λεπτο η Μπενφίκα ήταν εκείνη που έλεγχε τον ρυθμό όμως ο εξαιρετικός Ζίβκο Ζίβκοβιτς σε συνδυασμό με το δοκάρι σε φάουλ του Πίζι δεν επέτρεψε στους Πορτογάλους να σκοράρουν και να ξεκλιδώσουν τον αγώνα από νωρίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως μπήκε ένας διαφορετικός ΠΑΟΚ στο γήπεδο έχοντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Ο Σέρβος πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε το τετ α τετ του βραζιλιάνου Έβερτον και λίγα λεπτά αργότερα ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με αυτογκόλ του Βέλγου Βερτόνγχεν. Παρότι η Μπενφίκα πίεσε άμεσα για την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ στην κόντρα σκόραρε με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την μεγάλη πρόκριση. Η οποία εν τέλει και επικυρώθηκε καθώς το μόνο που κατάφερε η μεγάλη Πορτογαλική ομάδα είναι να μειώσει με τον Ράφα Σίλβα στις καθυστερήσεις.

Το τελικό 2-1 έστειλε τον ΠΑΟΚ στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ σε διπλούς αγώνες. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Ρωσία την επόμενη Τρίτη (22/9), ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 30/9. Υπευνθυμίζεται βεβαίως πως από την διαδικασία των πλέι οφ θα υπάρχει και το Video Assistant Referee (VAR).

Σαφώς όφελη έχει και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που βλέπει δύο ομάδες (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) να διεκδικούν την είσοδο τους στους ομίλους τους Champions League, κάτι που αν συμβεί θα αυξήσει σημαντικά την βαθμολογία της χώρας στην ειδική βαθμολογία της UEFA.