«Από τον Αύγουστο του 2019 διαπραγματευτόταν την αγορά της Ξάνθης ο Μπιλ Πάπας» λένε στην Αυστραλία

Η αίσθηση που υπάρχει στον πολύ κόσμο και έχει αφεθεί να εννοηθεί είναι ότι η συμφωνία του Μπιλ Πάπας με τον Χρήστο Πανόπουλο για την πώληση της ΠΑΕ Ξάνθη οριστικοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου.

Ο Πανόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 21 Ιουλίου είχε υποστηρίξει ότι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον, απειλώντας μάλιστα να βάλει λουκέτο στην ΠΑΕ στα μέσα Αυγούστου αν δεν βρισκόταν επενδυτής.

Μετά από εκείνη την συνέντευξη, η αίσθηση που έμεινε είναι ότι μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έγιναν όσα δεν είχαν συμβεί τόσα χρονια, με αποτέλεσμα και επενδυτής να βρεθεί και τελικά να ανακοινωθεί επισημα η πώληση της ΠΑΕ Ξάνθη στον Μπιλ Πάπας.

Ωστόσο ένα δημοσίευμα από την Αυστραλία που αναφέρεται στην εξαγορά της ομάδας της Θράκης από τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία έρχεται να ανατρέψει αυτα που ξέραμε. Καθώς αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν.

«Ο πρόεδρος της Σιντνεϊ Ολίμπικ ξεκίνησε την διαδικασία επένδυσης στον σύλλογο (της Ξάνθης) τον Αύγουστο του 2019», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα δημοφιλούς μέσου της Αυστραλίας, προσθέτοντας ότι ακολούθησε η επαφή του με τον προπονητή της Περθ Γκλόρι Τόνι Πόποβιτς για να του προσφέρει μια ακόμα ευκαιρία καριέρας μακριά από την Αυστραλία.

Είναι άγνωστο αν η πληροφορία ευσταθεί ή αν ενδεχομένως είναι λανθασμένη – αλλά η ουσία είναι ότι στην Αυστραλία έχει γραφτεί ότι η διαπραγμάτευση του Μπιλ Πάπας με τον Πανόπουλο ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι του 2019. Πολύ πριν προκύψει για παράδειγμα η καταγγελία του Ολυμπιακού για το ζήτημα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ.

Αν η πληροφορία ευσταθεί, έχει και αυτό την σημασία του. Αλλά ταυτόχρονα, αν ευσταθεί πάντα, εκθέτει και όσους έλεγαν ότι δεν υπάρχει επενδυτής και θα κινδυνεύσει η ομάδα να βάλει λουκέτο, ενώ συζητούσαν από έναν χρόνο πριν την πώλησή της με τον επιχειρηματία στον οποίο κατέληξαν να παραχωρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας της Ξάνθης.

Παρακάτω το επίμαχο απόσπασμα, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ξάνθη υποβιβάστηκε στην Super League 2, ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για να αποτρέψει αυτόν τον υποβιβασμό, ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κράτησε τους σημαντικότερους παίκτες του ρόστερ για τα μπαράζ, ότι τα δικαστήρια θα κληθούν να αποφασίσουν αλλά και κυρίως ότι η διαπραγμάτευση για την εξαγορά της Ξάνθης από τον Πάπας ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2019…