Στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη ο διευθυντής της Σίντνεϊ Ολίμπικ Ντέιμον Χάνλιν

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ Ξάνθη αλλά το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν κοσμογονικές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο και θα είναι τεράστια έκπληξη αν παραμείνει ακόμα και ένα μέλος του νυν ΔΣ στο επόμενο.

Σε αυτό το επόμενο ΔΣ μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα αν θα επιλέξει να έχει θέση προέδρου ο Μπιλ Πάπας (όπως συμβαίνει στη Σίντνεϊ Ολίμπικ) ή αν θα προτιμήσει να έχει απλά τον ρόλο του ιδιοκτήτη (όπως έκανε και ο Πανόπουλος). Γνωρίζουμε ωστόσο, έστω και εξ Αυστραλίας, το πρώτο νέο του μέλος.

Πρόκειται για τον Ντέιμον Χάνλιν, στενό συνεργάτη του Μπιλ Πάπας και στην Σίντνεϊ Ολίμπικ όπου ο μεν νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ως γνωστόν πρόεδρος από το 2016 ενώ ο Χάνλιν είναι ο διευθυντής του συλλόγου (τον βλέπετε στη φωτογραφία σε εκδήλωση ανάμεσα στις Ελένη Κιντή και Δήμητρα Σκάλκου, εκδότριες της ομογενειακής εφημερίδας της Αυστραλίας Greek Hreald).

Ο Χάνλιν αποτελεί ουσιαστικά το δεξί χέρι του Πάπας στην ομάδα και σε πρόσφατες δηλώσεις του για αυτήν, είχε πει: «Όσο περισσότερο καταφέρνει να επιβιώνει αυτή η ομάδα, τόσο το καλύτερο για όλους. Το ποδόσφαιρo της Αυτραλίας μόνο κέρδος μπορεί να έχει με τέτοιες ομάδες, που προσφέρουν πολλά στο άθλημα αλλά και στην ελληνική κοινότητα».

Απευθυνόμενος προς τους παίκτες της Σίντνεϊ Ολίμπικ στην αρχή της σεζόν, ο Ντέιμον Χάνλιν είχε υποστηρίξει: «Το όραμά μου για εσάς είναι προφανώς πάντα να κερδίζετε και όχι απλά να κερδίζετε αλλά και με το μεγαλύτερ δυνατό σκορ. Και αναφορικά με το Κύπελλο, ο στόχος δεν είναι απλά να περάσουμε στην φάση των 32 ή τον 16 αλλά να γίνουμε η πρώτη ομάδα της κατηγορίας που θα το κερδίσει. Όλοι σας έχετε την ικανότητα να το πετύχετε».

Ο Πάπας με τον Χάνλιν φωτογραφήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον νέο προπονητή της Ξάνθης Τόνι Πόποβιτς για το μέσο ενημέρωσης της Αυστραλίας Sport.Optus, στο οποίο μίλησαν Πάπας και Πόποβιτς. Στην σχετική λεζάντα αναφέρθηκε ότι ο Ντέιμον Χάνλιν θα είναι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη.