Ως νταμπλούχος κρεμάει παπούτσια και βάζει τέλος σε μια μεγάλη καριέρα ο Βασίλης Τοροσίδης

Ως κυπελλούχος Ελλάδας κρεμάει τα παπούτσια του και ολοκληρώνει μια μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από τον Πετεινό Ξάνθης και έφτασε να γίνει αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος ο Βασίλης Τοροσίδης.

Μια είδηση που όλοι πάνω κάτω γνωρίζαμε, αλλά την ανακοίνωση επισήμως την έκανε ο Πέδρο Μαρτινς στις δηλώσεις του μετά τον τελικό, αφιερώνοντάς του μεταξύ άλλων το τρόπαιο. Όπως είπε, ο Τόρο θα παραμείνει στην οικογένεια του Ολυμπιακού από άλλο πόστο αλλά αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι που αγωσσίτηκε ως παίκτης.

Ξεκίνησε να κλωτσάει το τόπι στο χωριό του και τον Αρη Πετεινού, αλλά σύντομα έγινε μέλος των ακαδημιών της Ξάνθης. Το 2002 έγινε επαγγελματίας και ξεχώρισε γρήγορα, κλήθηκε στις μικρές Εθνικές Ομάδες και το 2007 ήρθε η μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Σχεδόν αμέσως μετά και η κλήση από τον Ρεχάγκελ στην Εθνική Ανδρών.

Στον Πειραιά έμεινε την πρώτη φορά έξι χρόνια και στις αρχές του 2013 μετακόμισε στην Ρόμα, όπου έμεινε τα επόμενα τρία χρόνια. Άλλα δύο στην Μπολόνια, από το 2016 ως και το 2018. Στο μεταξύ εξελίχθηκε στην Εθνική Ανδρών, έφτασε σε τριψήφια αριθμό συμμετοχών και φόρεσε για τέσσερα χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού της.

Και για κλείσιμο; Γύρισε το καλοκαίρι του 2018 στον Ολυμπιακό. Και κρεμά παπούτσια το 2020. Ως νικητής. Ως πρωταθλητής, ως κυπελλούχος, ως νταμπλούχος…