Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά τον τελικό με την Ξάνθη το 2015

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος για την σεζόν 2019-2020 καθώς νίκησε στον πολύπαθο τελικό του Βόλου με 1-0 την ΑΕΚ και κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2015, όταν είχε νικήσει την Ξάνθη.

Το άξιζε το κύπελλο, ήταν η καλύτερη ομάδα στον τελικό και πήρε δικαιότατα το τρόπαιο, κατακτώντας το νταμπλ, αν και με ένα σκορ καθόλα εύθραυστο. Αυτή η κούπα, σε συνδυασμό με το 45ο πρωτάθλημα, που πήρε φέτος σηματοδοτεί και το 18ο ντάμπλ στην ιστορία του.  

Οι πρωταθλητές παρατάχθηκαν με τον Ξανθιώτη Βασίλη Τοροσίδη να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αντικαταστάθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ίσως στο τελευταιο ματς της καριέρας του. Απέναντί τους είχαν μια ΑΕΚ που μάλλον εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αρχηγός της οποίας ήταν ένας ακόμα Θρακιώτης και πρώην παίκτης του ΑΟΞ, ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο Ραντζέλοβιτς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του τελικού, μόλις με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, αλλά υπήρξε και ο κορυφαίος των νικητών, συνεισφέροντας πολύ και στο ανασταλτικό κομμάτι, εκεί όπου δέσποσαν και οι Σισέ και Μπα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δράση των Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Ο Βαλμπουενά ήταν για μία ακόμη φορά σταθερή αξία στον οργανωτικό τομέα ενάντια στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα που είχε αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια της, αλλά φλυαρούσε και με τους Μάνταλο και Κρίστιτσιτς σε κακή κατάσταση στη μεσαία γραμμή. Ετσι οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε ευρεία επικράτηση, αν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες τους και με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 56′. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ολλανδός Κάιπερς με βοηθούς τους συμπατριώτες του Φαν Ρούκελ και Ζέινστρα. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο επίσης Ολλανδός Φαν Μπούκελ και βοηθός η Χρυσα Κουρομπύλια, μοναδική ελληνική παρουσία στην διαιτητική ομάδα του τελικού, η οποία ως γνωστόν ξεκίνησε την διαιτησία από την ΕΠΣ Θράκης.