Κύπελλο Ελλάδος: Με Θρακιώτες αρχηγούς οι δύο φιναλίστ του τελικού ΑΕΚ – Ολυμπιακός στον Βόλο

Δεδομένα ένας Θρακιώτης θα σηκώσει λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδος για την σεζόν 2019-2020.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά στο αρχικό σχήμα με τον Ξανθιώτη Βασίλη Τοροσίδη να είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, πιθανότατα στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της ξεκινά το ματς με βασικό τον Κομοτηναίο Πέτρο Μάνταλο, που μπορεί πριν τρεις εβδομάδες να φλέρταρε με την μεταγραφή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά τελικά παρέμεινε στους κιτρινόμαυρους.

Για την ΑΕΚ ο Καρέρα ξεκινάει με το αναμενόμενο 4-3-3, χωρίς να υπάρχει κάποια έκπληξη στα πρόσωπα της αρχικής ενδεκάδας. Ο Τσιντώτας είναι κάτω από τα δοκάρια, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Μπακάκης τετράδα στην άμυνα, ο Σιμόες σε ρόλο «κόφτη», μπροστά του Κρίστιτσιτς και ο Πέτρος Μάνταλος, αριστερά ο Λιβάια, δεξιά ο Βέρντε και στην κορυφή της επίθεσης ο Ολιβέιρα. Στον πάγκο για την Ένωση βρίσκονται οι Αθανασιάδης, Λάτσι, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης, Μπότος, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

Στον Ολυμπιακό, ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέγει το σχήμα που δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις, δηλαδή το μέχρι και τα μέσα της περασμένης σεζόν κλασικό για τον Ολυμπιακό 4-2-3-1. Κάτω από τα «ερυθρόλευκα» δοκάρια θα είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, αριστερά ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Μπρούνο δεξιά στην άμυνα, με Σισέ και Μπα στα στόπερ. Μπουχαλάκης και Καμαρά θα είναι οι αμυντικοί χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Αίσθηση προκαλεί ότι μένει στον πάγκο ο Φορτούνης.

Ένας άλλος Θρακιώτης, ο Μάνος Γαβριηλίδης, πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης αλλά και της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, θα είναι αυτός που θα παραβρίσκεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και θα έχει την γενική εποπτεία για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από οργανωτικής πλευράς.