Κρίσιμη σύσκεψη στελεχών στην ΠΑΕ Ξάνθη υπό την προεδρία του Μπιλ Πάπας

Κρίσιμη συνεδρίαση των στελεχών της νέας εποχής της Ξάνθης έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στα γραφεία της ομάδας, στα Πηγάδια. Σε αυτήν θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης από την Αυστραλία και ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου Μπιλ Πάπας.

Οπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του Φάνη Ουζουνίδη, μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να λυθεί και το τυπικό θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ από την Insports των Πανόπουλου και Συγγελίδη στην Mazcon.

Στην σύσκεψη υπό τον Πάπας θα συζητηθούν οι επόμενες νομικές κινήσεις της ΠΑΕ Ξάνθη με τον ίδιο τον Φάνη Ουζουνίδη όχι απλά να προστίθεται στη νομική ομάδα που χειρίστηκε την υπόθεση όλο αυτό το διάστημα του προηγούμενου δεκαμήνου αλλά και να ηγείται πλέον αυτής. Μάλιστα, θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της νομικής ομάδας που θα δώσει το παρών στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όταν συζητηθεί η υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης – ΠΑΟΚ προς τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, εφόσον φυσικά έχει προηγηθεί η εκλογή των νέων δικαστών που θα την απαρτίζουν.

Βέβαια, όπως έχουν τονίσει διάφοροι νομικοί όπως ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης αλλά και ο witness expert ενώπιον του CAS Νίκος Λαγαρίας, η συμμετοχή της Ξάνθης ενδέχεται να τεθεί σε αμφισβήτηση ενώπιον αυτής της διαδικασίας, γιατί τυπικά για το ελληνικό δικαιικό σύστημα η υπόθεση της Ξάνθης έχει τελεσιδικήσει από την στιγμή που δεν προσέφυγε στο CAS (και για τον λόγο αυτόν δεν της επεστράφησαν οι επτά βαθμοί). Ωστόσο στην σύσκεψη του Σαββάτου θα εξεταστούν τα παραθυράκια που μπορούν βρεθούν για να δώσει το παρών η ΠΑΕ Ξάνθη κανονικά στην νέα εκδίκαση και να διεκδικήσει σε αυτήν την δικαίωσή της.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη θα έχουμε την επανεκδίκαση της υπόθεσης μετά την αναπομπή από το CAS. Το τελευταίο ζήτησε να κρίνει η Εφέσεων λαμβάνοντας υπόψην της το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και της δικογραφίας, δηλαδή να επαναξιολογήσει το υλικό μπαίνοντας στην ουσία. Το μοναδικό νεοεισφερόμενο στοιχείο σε αυτην την εκδίκαση θα είναι η νέα μετοχική σύνθεση και η επικύρωση της νομιμότητας της κτήσης των μετοχών από την Insports ΙΚΕ, από την οποία αγοράσαμε εμείς. Εμείς το Σάββατο θα αποφασίσουμε τις νομικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν ενόψει της εκδίκασης στην Εφέσεων και αυτές θα δημοσιοποιηθούν εκ μέρους της ΠΑΕ την προσεχή εβδομάδα», αποκαλύπτει ο Φάνης Ουζουνίδης.

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει σενάρια ότι ενδεχομένως θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μπλοκαριστεί η συνέχιση του πρωταθλήματος της Super League 1, το οποίο ήδη ξεκίνησε την Παρασκευή, ώστε σε περίπτωση δικαίωσης η Ξάνθη να προστεθεί ως 15η ομάδα στο τρέχον πρωτάθλημα έστω και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, έστω και αν χρειαστεί να δίνει αγώνες Κυριακή-Τετάρτη όπως πριν μια δεκαετία συνέβη με την Δόξα Δράμας.

Παρά το αίσθημα αδικίας που υπάρχει ωστόσο, σε νομικό επίπεδο οι δικηγόροι της Ξάνθης αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά με δεδομένο ότι οι βαθμολογίες επικυρώθηκαν και με την σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ Ξάνθη, οι κληρώσεις ήδη έγιναν, το πρωτάθλημα ξεκίνησε, μεσολάβησαν αποφάσεις Διαιτητικού Δικαστηρίου ενώ επιπροσθέτως πολύ πρόσφατα η ΠΑΕ Ξάνθη έχει εμφανιστεί να υπογράφει ανακοίνωση ως ομάδα της Super League 2 σε σχέση με τη μορφή που θα έχει αυτό.

Όλα αυτά ωστόσο δεν αποκλείουν την δυνατότητα να βρεθούν παραθυράκια και σε κάθε περίπτωση διεκδίκησης αποζημιώσεων από ΕΠΟ και SL1 σε περίπτωση τελικής δικαίωσης, για τις οποίες έχουν μπει ισχυρές βάσεις με τα γνωστά εξώδικα που απεστάλησαν με υπογραφή Πιαλόγλου πριν τους αγώνες μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

«Το Σάββατο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις άμεσα σχετικά ενέργειές μας σε σχέση με αυτό το ζήτημα και θα δημοσιοποιηθούν. Το σίγουρο είναι ότι θα επιδιώξουμε να παριστάμεθα υπο τη νεα μετοχική συνθεση και με την παρουσία μου στην Επιτροπή Εφέσεων ώστε να εξεταστεί ο παλιος φάκελος από την αρχή και με το νέο στοιχείο της μεταβίβασης που θα προσκομίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τις θέσεις της ΠΑΕ και την πρόθεση του νέου μεγαλομετόχου κ. Παπαδημητρίου (Μπιλ Πάπας) που να είστε βεβαιοι ότι θέλει την ομάδα στην Super League 1. Θα κάνουμε όμως αυτό που είναι εφικτό σε αυτόν τον χρόνο», σχολίασε ο Φάνης Ουζουνίδης.