Άγριες συμπλοκές οπαδών με ΜΑΤ τα ξημερώματα στην Πλατεία Ορεστιάδας – Χρήση δακρυγόνων και μαχαίρωμα αστυνομικού

Άγριες συμπλοκές νεαρών με δυνάμεις των ΜΑΤ, μαχαίρωμα αστυνομικού και τραυματισμός ενός ακόμα στο κεφάλι, ήταν τα πρωτόγνωρα γεγονότα που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το evros-news, όλα ξεκίνησαν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα, όταν νεαροί που φέρονται ως οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας, αντιλήφθηκαν την παρουσία δύο αστυνομικών των ΜΑΤ με πολιτικά, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μετέχοντας στις δυνάμεις που ασχολούνται με την φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων. Υπήρξαν αρχικά λεκτικοί διαξιφισμοί και ο ένας αστυνομικός δέχθηκε μαχαιριά κάτω απ’ την μέση, ενώ ο άλλος χτυπήθηκε με μπουκάλι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν συνάδελφοί τους και στην πλατεία Ορεστιάδας έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές και έγινε χρήση χημικών απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις, με την κατάσταση φυσικά να προκαλεί τεράστια αναστάτωση και να ξυπνούν έντρομοι αρκετοί κάτοικοι που μένουν στην περιοχή και βγήκαν απ’ τα σπίτια τους να δουν τι συμβαίνει.

Από το πρωί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του evros-news, η Ασφάλεια Ορεστιάδας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφόρου. Αναζητούνται στοιχεία με την αξιοποίηση και των καμερών ασφαλείας που υπάρχουν αρκετές στην περιοχή της κεντρικής πλατείας Ορεστιάδας, ενώ αξιοποιούνται όλες οι πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπόθεση.