Pre League: «Μου αρέσει η φιλοσοφία της ΑΕ Κομοτηνής» δήλωσε ο Πέτρος Κάλας

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο νέος ακραίος της ΑΕ Κομοτηνής, Πέτρος Κάλας, στην εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης.

Ο έμπειρος κεντρικός μίλησε για την επιστροφή του στην Ελλάδα από την Γερμανία, το ελληνικό βόλει ενώ στο τέλος καλεί και τον κόσμο εφόσον το επιστρέψουν οι καταστάσεις να βρεθεί στο γήπεδο και να στηριξει την προσπάθεια της ομάδας.

Για το συναίσθημα του να αγωνιστεί με την ΑΕ Κομοτηνής ανέφερε: Ανυπομονώ να έρθω στην Κομοτηνή. Μετά από 2 χρόνια στη Γερμανία επαναπατρίζομαι για χάρη της ΑΕ Κομοτηνής. Πάει πολύς καιρός που είμαστε χωρίς βόλεϊ λόγω αθλητισμού και μπορώ να πω πως «βράζει» το αίμα μου για να ξεκινήσουμε.”

Τι ήταν αυτό που τον έκανε να δεχθεί την πρόταση των “κιτρινόμαυρων”; “Προτεραιότητα μου αρχικά ήταν το εξωτερικό. Ωστόσο τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά αλλά πρέπει να προσαρμόζεσαι. Η πρόταση της Κομοτηνής ήταν άκρως δελεαστική από όλες τις απόψεις. Μου αρέσει να αλλάζω παραστάσεις, να γνωρίζω ανθρώπους και πόλεις, οπότε επέλεξα συνειδητά να μην είμαι στον τόπο όπου κατάγομαι, στην Αθήνα.”

Τι γνώριζε για την ΑΕ Κομοτηνής; Ο Πέτρος Κάλας απαντά: “Μου αρέσει ότι η ομάδα γνωρίζει πώς είναι να λειτουργείς επαγγελματικά από το πέρασμα από την Α1. Δεν γνωρίζω τρελά πράγματα για την ομάδα, κάποιους συμπαίχτες. Μου αρέσει που γίνεται μία σωστή δουλειά στις ακαδημίες, μίλησα με τον κόουτς Κρεούζη και μου εξήγησε το πλάνο. Αυτός ο συνδυασμός εμπειρίες και νεανικού συνόλου μου αρέσει πολύ.”

Για τις διαφορές στην οργάνωση ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία, ανέφερε: “Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στο οργανωτικό κομμάτι. Δηλαδή όλα είναι σε επαγγελματικό επίπεδο άσχετα από το αν η ομάδα είναι ερασιτεχνική ή ημί-επαγγελματική. Μπορώ να πω πως και στις δύο χρονιές η ομάδα οργανωτικά ήταν τρομερή σε θέμα γηπέδων, προπονήσεων, πληρωμών και το επίπεδο είναι πιο ανεβασμένο. Το βόλεϊ είναι αρκετά ψηλά στη συνείδηση των Γερμανών. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως κάθε Σύλλογος έχει 300 παιδιά στις ακαδημίες, διοργανώνονται συνεχώς τουρνουά και επειδή υπήρξα εκεί βοηθός προπονητή έβλεπα πως κάθε Σαββατοκύριακο είχαμε αγώνες. Έτσι μόνο μπορεί να αναπτυχθεί το άθλημα στην Ελλάδα”.

Με αφορμή αυτό το σχόλιο, στη συνέχεια ρωτήθηκε για την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ. Απάντησε: “Εγώ το βλέπω αισιόδοξα. Στην Α1 υπάρχει μία άνοδος στο επίπεδο. Παλιότερα υπήρχε μόνο ο Ολυμπιακός, μετά ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε και δημιούργησε ένα δίπολο. Πλέον ενισχύθηκε και ο Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας Σύρου, ακολουθεί και η Κηφισιά. Γενικά βλέπω πως ανεβαίνει το επίπεδο με ποιοτικούς ξένους. Οργανωτικά έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Ο κορωνοϊός σίγουρα έπληξε τα σωματεία και περιμένουμε να δούμε. Γενικά το πρόσημο είναι θετικό”.

Τέλος, σε ερώτημα για τον κόσμο της Κομοτηνής, ο Πέτρος Κάλας υποστήριξε: “Θέλουμε υποστήριξη και στις νίκες και τις ήττες. Η Pre League είναι μία ανταγωνιστική κατηγορία και θέλουμε την στήριξη. Βέβαια είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα έχουμε κόσμο στις κερκίδες. Αυτό βέβαια με βρίσκει αντίθετο, γιατί με προσοχή και με μέτρα μπορεί να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Αυτό θα κάνει καλό στις ομάδες σε οικονομικό επίπεδο και στους αθλητές σε επίπεδο υποστήριξης. Στον όμιλο μας οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και κάθε Σαββατοκύριακο θα γίνεται μάχη. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Μακάρι να είχαμε ξεκινήσει και νωρίτερα. Σίγουρα όμως το καλοκαίρι όλοι κοιτάξαμε να διατηρηθούμε σε ένα υψηλό επίπεδο ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο γήπεδο να δείξουμε τη δυναμική μας σαν σύνολο”.