Η πρώτη συνέντευξη του Ανέστη Τσετινέ για τη νέα εποχή του ΑΟΞ και οι «προγραμματικές δηλώσεις»

Δηλώσεις στην απογευματινή εκπομπή του Αθλητικού Metropolis της Θεσσαλονίκης έκανε ο Ανέστης Τσετινές, εκ των διευθυντικών στελεχών της νέας εποχής της Ξάνθης.

Ο πρώην μάνατζερ, που επιστρέφει μετά από μια δεκαετία στην επαγγελματική ομάδα της Ξάνθης, μίλησε για το πλάνο της νέας εποχής, τις ακαδημίες στις οποίες θα δοθεί ιδιαίτερη βάση αλλά και τον νέο ιδιοκτήτη Μπιλ Πάπας και τα φιλόδοξα σχέδιά του για τη νέα Ξάνθη.

Ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επάνοδος στην Super League 1 αλλά και η διαμόρφωση μιας νέας φιλοσοφίας, που θα εκπορεύεται από την γενικότερη φιλοσοφία που έχει για το ποδόσφαιρο αλλά και την ζωή ο Μπιλ Πάπας.

Στις δηλώσεις του τόνισε πως τη δεδομένη στιγμή για την ομάδα προτεραιότητα είναι η στελέχωση του ρόστερ, καθώς χρειάζεται περίπου 20 έμπειρους ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που όλο το ρόστερ της περσινής σεζόν αποχώρησε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει καθορίστει κάποιο μπάτζετ για την εφετινή σεζόν, ο Ανέστης Τσετινές τόνισε ο σχεδιάσμος που γίνεται είναι για ομάδα Super League, οπότε το μπάτζετ είναι ανάλογο μιας μεσαίας ομάδας της κορυφαίας κατηγορίας. Όσον αφορά για το αν είναι μόνο εκείνος στο κομμάτι του σχεδιασμού της ομάδας ή ασχολείται και κάποιος άλλος, ανέφερε πως ο ίδιος ασχολείται ξεκάθαρα με τον σχεδιασμό.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην αναδιοργάνωση των ακαδημιών και στην ανάδειξη παικτών, για αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με τις τοπικές ομάδες της Ξάνθης και σύντομα θα επεκταθεί και με ομάδες στους υπολοιπους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, αποκάλυψε ότι ήδη γίνονται κάποιες εργασίες στο γήπεδο Xanthi FC Arena των Πηγαδίων αλλά και στο προπονητικό κέντρο, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία του νέου ιδιοκτήτη.

Σε ερώτηση επίσης για το αν υπάρξει και άλλος Ξανθιώτης στο διοικητικό συμβούλιο ανέφερε πως θα πρόσωπα θα καθορίστουν στην σύσκεψη των μελών. Υπενθυμίζεται ότι στα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη το μεσημέρι του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί και μια πρώτη σύσκεψη στελεχών, στην οποία θα προεδρεύσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Μπιλ Πάπας.

Ο Ανέστης Τσετινές επιβεβαίωσε ότι δεν αναμένεται ο Ελληνοαυστραλός νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης να βρεθεί στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, εκτίμησε ωστόσο ότι εκτός απρόοπτης εξέλιξης με την πανδημία του κορονοϊού υπάρχει ο προγραμματισμός να βρεθεί στη χώρα μας πριν το τέλος του 2020, ώστε, όπως τόνισε ο έμπειρος παράγοντας, να τον γνωρίσει την πόλη και τον κόσμο της Ξάνθης. Φυσικα η πρώτη του προετεραιότητα είναι να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις που εξαγοράζει με την ΠΑΕ.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Ανέστη Τσετινέ από την στιγμή που πρωτοακούστηκε το όνομά του για τη νέα εποχή της Ξάνθης. Περισσότερες λεπτομέρειες από όσα είπε, όταν αναρτηθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού…