Παρέμβαση Μπαλτάκου: «Αντιφάσκει με τον εαυτό της η ΕΕΑ δικαιώνοντας τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη»

Απόλυτη δικαίωση του ΠΑΟΚ για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας είναι η απόφαση της ΕΕΑ να εγκρίνει την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ξάνθης σύμφωνα με τα όσα είπε ο νομικός, Τάκης Μπαλτάκος, στο Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Αναλυτικά ο γνωστός νομικός είπε για την απόφαση της ΕΕΑ να εγκρίνει την αλλαγή στην Ξάνθη: «Είναι μια απόφαση σωστή. Αντιφάσκει η επιτροπή με τον εαυτό της γιατί τον Γενάρη είπε άλλα. Εμείς τι λέγαμε; Δεν γίνεται ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης να έχουν το 94% των μετοχών και να τους ελέγχει ο Καλπατζίδης. Έρχεται τότε η Επιτροπή και λέει το σωστό πηγαίνοντας κόντρα στον εαυτό της. Αποτελεί πλήρης δικαίωση αυτό που έγινε σήμερα. Λύνονται τα χέρια της Επιτροπής Εφέσεων. Φυσικά και θα την προσκομίσουμε. Η υπόθεση αυτή δεν βγαίνει για τον Ολυμπιακό, σας το είχα πει».

Για κίνηση του ΠΑΟΚ κατά της ΕΕΑ ρωτήθηκε και ανέφερε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον επίσημο ΠΑΟΚ. Μπορώ να πω όμως ότι αν αυτή η υπόθεση είναι του Παναθηναϊκού δεν θα την άφηνε έτσι. Ναι μεν κερδίσαμε τη δίκη αλλά χάθηκε ένα πρωτάθλημα. Οι παίκτες είναι άνθρωποι όχι ρομπότ. Αυτό που κέρδισε ο Ολυμπιακός και έχασε ο ΠΑΟΚ είναι το αγωνιστικό κομμάτι καθώς πέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε ότι 1/1 ήταν μπροστά ο ΠΑΟΚ. Τα sites του Ολυμπιακού χτύπησαν με μανία τη νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ. Εν τέλει δικαιώθηκε η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ».

Για την κίνηση της Ξάνθης να μην κυνηγήσει την υπόθεση στο CAS, τέλος, σχολίασε: «Αυτό δεν το ξέρω και δεν έχω ασχοληθεί. Στην τέχνη του πολέμου η καλύτερη μάχη είναι εκείνη που κέρδισες και δεν χρειάζεται να αγωνιστείς. Λέγανε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πάει στο CAS. Πήγε όμως ο ΠΑΟΚ και κέρδισε. Μην ξεχνάμε ότι η νομική υπηρεσία εισηγείται και η διοίκηση αποφασίζει. Η ΕΕΑ με αυτήν την απόφαση σήμερα παραδέχεται ότι έκανε λάθος. Άραγε δεν υπάρχει και στίγμα».