Κρούση για την αγορά του Πανσερραϊκού έκανε πριν την Ξάνθη ο Μπιλ Πάπας! Το φυσάνε και δεν κρυώνει στις Σέρρες…

Οταν είχε πρωτοακουστεί το όνομα του Μπιλ Πάπας ως πιθανού νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη, η έρευνα του ThrakiSportS κατέδειξε ότι ο ίδιος έλκει την καταγωγή του από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά όχι από την Θράκη. Αναδεικνύαμε μάλιστα ότι κατάγεται από νομό που συνορεύει με την ΠΑΜ-Θ αλλά πολλοί τον μπερδεύουν και θεωρούν ότι ανήκει σε αυτήν, κυρίως επειδή οι ομάδες του συμμετέχουν με αυτές της ΑΜ-Θ στα διάφορα περιφερειακά πρωταθληματα.

Πλέον γνωρίζουμε ότι ο Μπιλ Πάπας θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας της Ξάνθης μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ΠΑΕ, η οποία δημοσιεύθηκε ακριβώς δύο εβδομάδες πριν, δυο ώρες πριν την διεξαγωγή του πρώτου μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Λεπτομέρειες για την καταγωγή του νέου αφεντικού της Ξάνθης αναζήτησε ο Βασίλης Αναστασιάδης και μετέδωσε στην ΕΡΤ Σερρών, αναφέροντας ότι αυτή είναι σερραϊκή.

«Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδημητρίου, γνωστός στη χώρα των καγκουρό ως Bill Papas πρόεδρος της Ακαδημίας Ολύμπικ Σίντνεϊ, ιδιοκτήτης της FORUM GROUP και της IUGIS που είναι χορηγός εταιρεία της Λίβερπουλ, με 60 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και με περίπου 10.000 υπαλλήλους, κατάγεται από το Νέο Σούλι Σερρών, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη δημοτική κοινότητα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, κτισμένο στους πρόποδες του Μενοίκιου όρους, 7 χλμ. ανατολικά από την πόλη των Σερρών», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Οπως προστίθεται, ο πατέρας του νέου ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Αντώνης Παπαδημητρίου, μέλος οικογένειας με έξι παιδιά  που ζούσε στο Νέο Σούλι Σερρών, σε μικρή ηλικία μετανάστευσε στην Αυστραλία που ως Tony Papas ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση στη νέα νότια Ουαλία ανοίγοντας το δρόμο στο γιο του Βασίλη Παπαδημητρίου (Bill Papas) που εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες της Αυστραλίας.

Μάλιστα, γίνεται και μια άλλη αποκάλυψη. «Ο Βασίλης Παπαδημητρίου είχε εκφράσει τον Αύγουστο του 2017 το ενδιαφέρον του για αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Ο ίδιος αλλά και εκπρόσωπος του στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει επαφές με  email με τους ανθρώπους της τότε διοίκησης Πανσερραϊκού ζητώντας πληροφορίες για το σύλλογο (χρέη, μπάτζετ, έσοδα, για την ιστορία, φωτογραφίες από το γήπεδο, τα γραφεία και ότι άλλο είχε η ομάδα στην κατοχή της) αλλά χωρίς να υπάρξει τελικά συνέχεια σε αυτό». Μάλιστα, ο Βασίλης Αναστασιάδης στο ρεπορτάζ του εκτιμά ότι «ίσως να έπαιξε ρόλο  ότι ο Πανσερραϊκός εκτός από την ιστορία του και τον κόσμο του δεν είχε ιδιόκτητο γήπεδο αλλά και τις εγκαταστάσεις που έχει η Ξάνθη».

Είναι σίγουρο ότι μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, μάλλον θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει στις Σέρρες που είχαν τέτοιο υποψήφιο επενδυτή και έχασαν αυτήν την ευκαιρία για να λύσουν σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά προβλήματα του ιστορικού Πανσερραϊκού, μιας ομάδας που ανεβαίνει ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες φέτος ως πρωταθλήτρια την περασμένη σεζόν στη Γ’ Εθνική από τον όμιλο όπου αντιμετώπιζε μεταξύ άλλων τον Άρη Αβάτου, τον Ορφέα Ξάνθης και τον Ηρακλή Ζυγού…