Β’ Εθνική:«Στόχος να σωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα» δηλώνει ο Χρήστος Βαχαρίδης

Ο κόουτς του Λεύκιππου Χρήστος Βαχαρίδης μίλησε στην σελίδα της ομάδας για την εποχή της πανδημίας, την περσινή ιδιαίτερη αλλά πετυχημένη σεζόν, τα πλάνα του με τον βοηθό του, Λεωνίδα Μαγιάννη, καθώς και τους στόχους της επόμενης σεζόν.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν που κέρδισε την άνοδο λέγοντας: «Η περσινή δουλειά τελείωσε κάπως περίεργα και βίαια θα έλεγα εξαιτίας της πανδημίας. Είχαμε μια απότομη διακοπή των αγώνων και έπειτα ακολούθησε μια αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Η ομάδα μας ήταν 100% μέσα στον στόχο της και θεωρώ ότι μέχρι το τέλος, εύκολα ή δύσκολα θα τερματίζαμε στην πρώτη θέση και θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν το χαρήκαμε όπως θέλαμε αλλά μένει στο τέλος η γλυκιά γεύση της ανόδου.»

Για την φετινή χρονιά και τους στόχους της ομάδας ανέφερε: «Όσον αφορά φέτος, τα πράγματα ξεκινούν πάλι περίεργα με κανόνες στους οποίους ποτέ δεν ήμασταν συνηθισμένοι , όμως πρέπει να τους ακολουθήσουμε, το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία όλων των αθλητών και του προσωπικού του συλλόγου αλλά και να τηρούμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν αυτή την στιγμή. Η ομάδα μας είναι μικρή σε ηλικία και από την στιγμή που είναι και ο πρώτος χρόνος της σε αυτή την κατηγορία είναι να πατήσει σταθερά στα πόδια της. Άρα αγωνιστικά ο στόχος της είναι να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατόν γίνεται γρηγορότερα και στην συνέχεια να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται.»

Για την Ακαδημίες του Λεύκιππου, τον τρόπο λειτουργίας με τον κόουτς Μαγιάννη, καθώς και την προωπική τους σχέση δήλωσε: «Ο στόχος θα πρέπει να συνδυαστεί και με την προώθηση παικτών από την Ακαδημία για να αναδείξουμε και την δουλειά που γίνεται στα τμήματα Υποδομής του Συλλόγου. Το κάναμε πέρυσι και είναι και κάτι που θα το κάνουμε και φέτος. Με τον συνεργάτη μου τον Λεωνίδα τον Μαγιάννη το έχουμε θέσει σαν προτεραιότητα να εντάξουμε τα παιδιά αυτά στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας την ώρα που καίει το παιχνίδι και όχι να παίρνουν απλά κάποια λεπτά συμμετοχής όταν αυτό έχει κριθεί. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει με κάποια προσοχή ώστε να μην τα κάψουμε τα παιδιά και να έχουν πάντα την δυνατότητα να προσφέρουν στην ομάδα. Αυτό θέλει καλό προγραμματισμό και ιδιαίτερη προσοχή. Με τον συνεργάτη μου, τον Λεωνίδα τον Μαγιάννη πέρα από την φιλική έχουμε από πέρσι και επαγγελματική σχέση . Ταιριάζουμε και μπασκετικά πέρα από την ανθρώπινη σχέση και αυτό βγαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε κοινούς στόχους και όραμα για την ομάδα βοηθώντας ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές.»