Τρεμπλ η ΑΕΔ! Σήκωσε με ανατροπή επί της Άλεξ τον πρώτο τίτλο της σεζόν στον Έβρο

Η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου κατέκτησε το πρώτο της Σουπερ Καπ, στην συντομη τριετή ιστορία του θεσμού. Με ανατροπή επικράτησε της Ενωσης Αλεξανδρούπολης με 3-1 στον τελικό του Σουφλίου και ουσιαστικά ολοκληρώνει με τρεμπλ την περασμένη σεζόν, ξεκινώντας με τον πιο ιδανικό τρόπο αυτήν του 2020-2021 που θα την βρει να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.

Η Αλεξανδρούπολη μπήκε καλύτερα στον αγώνα έχοντας την κατοχή και ουσιαστικά στην πρώτη μεγάλη φάση στο 24΄με πλασέ του Γεωργαντζόπουλου έκαε το 1-0.  Η ΑΕΔ προσπάθησε για την ισοφάριση και τα καταφερε στο 36′ οταν σε μακρινή μπαλιά 30 μέτρων του Γκαϊτατζή, ο Αλεξακιδης με ωραίο στοπρισμα και απ’ ευθείας σέντρα έδωσε στον Σαραντίδη που έκανε το 1-1.

Στο 38′ η ΑΕΔ παραλιγο να κάνει νωρίς την ανατροπή αλλα το πλασέ του σκορερ Σαραντίδη σε τετατετ, περασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι. Στο 43′ η ΑΕΔ που είχε την ψυχολογία είχε νέα ευκαιρια όταν σε σέντρα του Παντελίδης έδιωξε ο τερματοφύλακας Συριτούδης και μετά ο Κομεσιδης. Στις καθυστερήσεις η Αλεξανδρούπολη θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ αλλά σε σέντρα του Ρουμπιέ, ο Κομεσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκαρι του Κυριακίδη.

Στο δευτερο μερος το Διδυμοτειχο μπήκε εντυπωσιακά και στο 50′ ο Παπουδης έκανε το 2-1 απο σεντρα του Γκαϊδατζή. Μάλιστα στο 55′ εχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1 αλλα ο βαρσαμίδης σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος δεν μπόρεσε μα νικήσει τον Συριτουδη που στεναχώρησε τους πρωην συμπαίκτες του κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Δυστυχώς αυτοί δεν κατάφεραν κάτι και στο 92′ ο αρχηγός Χρηστος Γιαννοπουλος σφραγισε την νικη για την ομαδα του κάνοντας το τελικό 3-1.

ΑΕΔ (Μαυράκης): Κυριακίδης, Αλεξακίδης, Παντελίδης, Θάνος (93′ Τοροσιάν), Τζουμακίδης, Βαρσαμίδης (76′ Μυσιούδης), Παπουδης (85′ Ασπίωτης), Γκαϊδατζής (67′ Κούπας), Σαραντίδης (70′ Τσιρίλο), Γιαννόπουλος και Ιντζές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Ουσταμασίδης): Συριτούδης, Δορουγιδένης (76′ Λίτσιος), Μαυρομάτης, Καρτσαμπάς, Κομεσίδης, Πατσώρας, Θεμελης, Ανυφαντάκης, Ρουμπιές, Χριστοφορίδης (53′ Μαλτέζος), Γεωργαντζόπουλος (53′ Καρακασίδης)