ΕΠΣ Έβρου: Αλεξανδρούπολη και ΑΕ Διδυμοτείχου διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς (17:30, LIVE ThrakiSportS)

Μετά από επτά μήνες αγωνιστικής απραξίας λόγω αρχικά των επεισοδίων με τους Τούρκους στη μεθόριο και στη συνέχεια της πανδημίας του κορονοϊού, το απόγευμα πραγματοποιείται στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου «Δημήτρης Μπακιρτζής» το πρώτο επίσημο παιχνίδι στον Έβρο. Και μάλιστα παιχνίδι που κρίνει τίτλο.

Οι δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του νομού, η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου και η Ένωση Αλεξανδρούπολης, θα τεθούν αντιμέτωπες για την κατάκτηση του τίτλου του υπερπρωταθλητή της σεζόν 2019-2020, έστω και αν αυτή ολοκληρώθηκε μετ’ εμποδίων. Πρόκειται για τις δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τον Νομό Έβρου στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Από τη μία θα βρεθεί η ΑΕ Διδυμοτείχου, που την σεζόν που ολοκληρώθηκε, έτσι όπως ολοκληρώθηκε, κατέκτησε το νταμπλ. Ήταν πρωτοπόρος την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ ήταν και η τυχερή στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε για το Κύπελλο. Σε αυτήν την κλήρωση μάλιστα έφτασε μέχρι τον τελικό η Αλεξανδρούπολη, που ως φιναλίστ καλείται και σε αυτό το Σούπερ Καπ για να λάβει μέρος.

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και κατεβαίνει με πλήρη αποστολή για αυτόν τον αγώνα. Έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί την νίκη, καθώς πρόκειται για αναμέτρηση που κρίνει τρόπαιο και αυτό θα είναι το πρώτο τρόπαιο στην σύντομη ιστορία της FC Αλεξανδρούπολης που δημιουργήθηκε πέρυσι από την συγχώνευση του ΑΟ Θράκης – Άλεξ και της Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου.

Παράλληλα και οι δυο προπονητές αντιμετωπίζουν αυτήν την αναμέτρηση ως ένα σημαντικό τεστ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, που όλα δείχνουν πάντως ότι δεν θα γίνει σε δυο εβδομάδες όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί αλλά σε τρεις. Η γεωγραφική θέση του Έβρου δεν τις βοηθά άλλωστε να έχουν πολλά δυνατά τεστ με αντίστοιχους ισχυρούς αντιπάλους.

Το Σούπερ Καπ είναι μια σχετικά νέα διοργάνωση. Θα διεξαχθεί για μόλις τρίτη φορά. Πρόπερσι ο νικητής ήταν ο πρωταθλητής Εθνικός Αλεξανδρούπολης κερδίζοντας με 3-1 την κυπελλούχο Θράκη Φερών, ενώ πέρυσι ο πρωταθλητής του 2019 Ορέστης Ορεστιάδας με δυο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο πέτυχε την ανατροπή και επικράτησε του κυπελλούχου Εθνικού Αλεξανδρούπολης με σκορ 3-2.

Ο αγώνας ανάμεσα στην ΑΕ Διδυμοτείχου και την Αλεξανδρούπολη ξεκινά στις 17:30 στο Δημήτρης Μπακιρτζής του Σουφλίου, ωστόσο το παιχνίδι διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Συνολικά, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, θα βρεθούν 80 άτομα. Τριάντα από κάθε ομάδα (παίκτες, τεχνικό τιμ, παράγοντες) και άλλα 20 (διαιτητές, παράγοντες της ΕΠΣ, δημοσιογράφοι).

Για την εξέλιξη του αγώνα θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS ενώ αμέσως μετά, επίσης στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στο Σουφλί, θα διεξαχθεί η κλήρωση για τις διοργανώσεις Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου για την σεζόν 2020-2021. Λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα προστασίας περιορισμού της πανδημίας COVID 19, τα σωματεία θα εκπροσωπηθούν στην κλήρωση μόνο με έναν εκπρόσωπο και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.