Καταγγέλει ρατσισμό η ΑΕΞ και προσθέτει: «Από την Παρί το σήμα μας, σκ@τ@ στα κεφάλια όσων λένε για Κεμάλ»

Μετά τις ατομικές καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση που έκαναν παίκτες της ΑΕΞ μετά τον αγώνα Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης με την Δόξα Σταυρούπολης, ο σύλλογος της ΑΕΞ προχώρησε και στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης.

Σε αυτήν καταγγέλει οτι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την Σταυρούπολη καλώντας την ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και την Εισαγγελία Ξάνθης να παρέμβουν. Προστίθεται σε σχέση με τις καταγγελίες για το σήμα της ομάδας, ότι είναι καθόλα νόμιμο και αποτελεί την Ξανθιώτικη εκδοχή του εμβλήματος της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε σχέση με τις καταγγελίες που υπάρχουν οτι το ρολόι εικονίζει την ώρα θανάτου του Κεμάλ που είναι ιερή στην Τουρκία, τις οποίες είχε αναδείξει η ΠΑΕ Ποντίων με αναφορά της και στην Εισαγγελία μετά την απαγόρευση να φορέσει την φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία, η ΑΕΞ αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση.

Μάλιστα, η Αθλητική Ένωση Ξάνθης υποτηρίζει ότι το ρολόι δείχνει την ώς ίδρυσης του σωματείου, ότι το καταστατικό και το έβλημά του έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη ενώ το προχωρά ακόμα παρακάτω και γράφει στην ανακοίνωση: «Όλα τα υπόλοιπα είναι τα σκ…. που έχουν μερικοί στον εγκέφαλο τους και δυστυχώς βουτάνε τη γλώσσα τους σε αυτά και μιλάνε».

Υπενθυμίζεται ότι την διερρεύνηση των καταγγελιών της ΠΑΕ Ποντίων είχε ζητήσει με πιο πιο επίσημο τρόπο και ο δικαστής Σκουτέρης, όταν ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όπως αποκαλυπτόταν σε έγγραφο που είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS και το οποίο απευθυνόταν στον πρόεδρο της ΕΠΟ Ευάγγελο Γραμμένο.

Είναι προφανές, δεδομένου του χρόνου που έχει περάσει από τις καταγγελίες, ότι οι αρμόδιες αρχές εφόσον πράγματι τις διερεύνησαν, έκριναν ότι δεν υπάρχει κάποια παραβίαση και έτσι δεν κίνησαν πειθαρχική διαδικασία κατά της ομάδας, ούτε της απαγορεύτηκε η χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου εμβλήματος.

Η ανακοίνωση της ΑΕΞ, που ακολουθεί τις καταγγελίες που ήδη από το βράδυ της Τετάρτης μετέδωσε το ThrakiSportS:

«Με αφορμή όλα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα κυπέλλου της ομάδας μας με την ομάδα της Δόξας Σταυρούπολης, που διεξήχθη στη Σταυρούπολη Ξάνθης στις 2 Σεπτεμβρίου 2020. 

Καταδικάζουμε τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε η ομάδα μας στον παραπάνω αναφερόμενο αγώνα και καλούμε τις αρμόδιες αρχές (Ε.Π.Σ. Ξάνθης και Εισαγγελία Ξάνθης) να εξετάσουν τα όσα έγιναν στο παραπάνω αγώνα και να λάβουν δραστικά μέτρα καταπολέμησης του απάνθρωπου αυτού φαινομένου που δυσφημίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η Αθλητική Ένωση Ξάνθης είναι ένα αθλητικό σωματείο καθόλα νόμιμο που οι σκοποί του αναφέρονται στο καταστατικό του και είναι σύμφωνοι με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας. 
Η ομάδα μας ασχολείται με τον αθλητισμό και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν και να αναδειχθούν μέσα από τον αθλητισμό που με τόση αγάπη πράττουν.
Όλες οι ψευδείς αναφορές και συκοφαντίες για το σήμα της ομάδας μας πήραν την απάντηση τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη και θα συνεχίσουν αν καταστεί ανάγκη να τη ξαναπάρουν. 
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές και το λέμε και πάλι…
Το σήμα και τα χρώματα της ομάδας μας είναι η Ξανθιώτικη εκδοχή του σήματος της Γαλλικής ομάδας του Παρισιού ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Με λίγη προσοχή γίνεται αντιληπτό).
Το σύμβολο της όμορφης πόλης μας το ρολόι της κεντρικής πλατείας.
Η μεταμεσημβρινή ώρα ίδρυσης του σωματείου μας 21 και πρώτα λεπτά.
Και στη βάση του ρολογιού ο πλάτανος το σύμβολο της αιωνιότητας.
Όλα τα υπόλοιπα είναι τα σκ…. που έχουν μερικοί στον εγκέφαλο τους και δυστυχώς βουτάνε τη γλώσσα τους σε αυτά και μιλάνε.
Σταματήστε πια και παίξτε μπάλα….
Αυτό κάνουμε εμείς και θα συνεχίσουμε να κάνουμε…
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ”.