Γ’ Εθνική: Παίζεται η κολοκυθιά με την έναρξη του πρωταθλήματος

Στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα μετέχουν για πρώτη φορά στα χρονικά επτά ομάδες από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης. Ωστόσο άγνωστη παραμένει η ημερομηνία έναρξης.

Ως γνωστόν, στην προκήρυξη αναφέρεται η 20η Σεπτεμβρίου και έχει επιπροσθέτως ανακοινωθεί ότι την προσεχή Τρίτη θα γίνει η κλήρωση. Μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ εδώ και τρεις εβδομάδες κάνουν αναφορά σε πιθανή αναβολή, χωρίς κάτι να είναι επίσημο.

Μια πιο σαφή εικόνα δείχνει η πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ThrakiSportS, να διεξαχθεί το Σουπερ Καπ της ΕΠΣ Θράκης στις 20 Σεπτέμβρη, γεγονός που ενδεχομένως δειχνει να υπάρχει inside ενημέρωση για πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική μια εβδομάδα μετά, στις 27 του μήνα.

Το αποκορύφωμα όμως ήρθε με την ανακοίνωση της ΕΠΟ για την κλήρωση της Γ’ Εθνική με αποτέλεσμα να προκύψει μπέρδεμα αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτή άλλαξε τρεις φορές, για να αλλάξει ωρα διεξαγωγής αλλά και ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Κρατάμε ως δεδομένο πως η κλήρωση θα γίνει πράγματι την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 10:00 αντί για τις 12:00. Αυτή ήταν και η πρώτη ενημέρωση της Ομοσπονδίας που με update πρόσθεσε πως θα υπάρξει live streaming για τη διαδικασία λόγω κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

Στο συγκεκριμένο update υπήρξε όμως και ακόμα μια είδηση. Πως η πρώτη σέντρα της σεζόν θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου παρά το γεγονός η προκήρυξη έκανε λόγο για τις 20/9.

Αργότερα στην ανακοίνωση της ΕΠΟ σημειώθηκε νέα διόρθρωση από την οποία και αφαιρέθηκε η ημερομηνία της έναρξης του πρωταθλήματος. Και έμεινε η απορία: Τελικά πότε θα ξεκινήσει η Γ’ Εθνική;

Πάντως η τελευταία ανακοίνωση δεν έχει καμία αναφορά στο θέμα αυτό. Η τελευταία ανακοινωση αναφέρει τα εξής:

Με απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. άλλαξε η ώρα της Κλήρωσης της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, η οποία θα γίνει την ημέρα που είχε αρχικά οριστεί, δηλαδή την Τρίτη 08/09/2020, αλλά στις 10:00 (αντί για 12:00). Η κλήρωση θα γίνει χωρίς κοινό και ΜΜΕ, θα υπάρξει ωστόσο live streaming.