Β’ Εθνική: Επίσημα στους Ίκαρους Σερρών ο Ξανθιώτης γκαρντ Ντίνος Νικολόπουλος

Ανακοινώθηκε επίσημα από τους Ίκαρους Σερρών ο Ξάνθιώτης 32χρονος ταλαντούχος γκαρντ Ντίνος Νικολόπουλος.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σπουδάια μεταγραφική ενίσχυση για την σερραϊκή ομάδα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ThrakiSportS ανήμερα των γενεθλίων του, αφού πρόκειται για έναν αθλητή με σπουδαίες παραστάσεις στα πρωταθλήματα της Α1, Α2 και Β’ Εθνικής.

Ο Ντίνος, γιος του Προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκου Νικολόπουλου, ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία από τον Α.Σ. Ξάνθη, με τον οποίο έπαιξε στο Πρωτάθλημα της Α2. Πέρασε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Αριστοτέλη Επανωμής, ενώ το 2010 έπαιξε με την φανέλα της ιστορικής ΜΕΝΤ για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Στην συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα παίζοντας για τον ΠΑΟΚ την σεζόν 2012-13 στην Α1, ενώ στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα των Τρικάλων και του Απόλλωνα Πάτρας. Το 2016 αγωνίστηκε στα Πεύκα για την Α2, πέρασε από τα Φάρσαλα και τις δύο τελευταίες σεζόν οδήγησε την Λευκάδα και τον Λεύκιππο στην άνοδο στην Β’ Εθνική.

Η επιστροφή του στην Ξάνθη μετά από 12 χρόνια κράτησε μόλις μια χρονιά, ενώ πλέον θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, αλλά και τον ΓΑΣ Κομοτηνής στον τέταρτο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Η διοίκηση του Α.Ο.Κ Ίκαροι Σερρών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της με τους πολύπειρους καλαθοσφαιριστές, Σάββα Μανούσο, Γιώργο Θεοδωράκο και Ντίνο Νικολόπουλο.
Ενίσχυση και στην θέση των περιφερειακών, αφού παίχτης της ομάδας μας είναι και ο Ντίνος Νικολόπουλος (32χρ. 1,84μ.). Ο έμπειρος sg που χαρακτηρίζεται για το σουτ του και την ευχέρεια του στην οργάνωση έρχεται στους Ικάρους μια χρονιά αφότου έπαιξε εναντίον τους με τον Λεύκιππο Ξάνθης (άνοδος στην Β’Εθνική). Έχοντας καταγράψει συμμετοχές στο υψηλότερο επίπεδο (ΠΑΟΚ, Τρίκαλα, Απόλλων Πάτρας) και σε ομάδες της Α2 αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.
Σας καλωσορίζουμε στην οικογένεια των Ικάρων και σας ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.»