Super League: Εγκρίθηκε η προκήρυξη, ξεκινά την άλλη Παρασκευή το πρωτάθλημα, αναβολή 3 αγωνιστικών σε Απόλλωνα λόγω μπαράζ με Ξάνθη

Ομόφωνα εγκρίθηκε η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1 το μεσημέρι της Παρασκευής (4/9).

Η γενική συνέλευση της διοργανώτριας ξεκίνησε με τρεις ώρες καθυστέρηση προκειμένου στο μεσοδιάστημα να προλάβουν να υπογράψουν και οι μέχρι τώρα «άστεγες» ομάδες, γεγονός που επιτεύχθηκε με μόνη ΠΑΕ εκτός NOVA πλέον τον Παναθηναϊκό αφού συμφώνησε και ο ΠΑΟΚ!

Και αυτό το πρωτάθλημα θα έχει 26 αγωνιστικές κανονικής περιόδου, πλέι οφ 10 αγωνιστικών για τις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ 7 αγωνιστικών (μονά ματς) για τις θέσεις 7-14. Όπως δηλαδή συνέβη και πέρσι.

Έτσι η σέντρα της νέας σεζόν 2020-21 θα δοθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με το ματς του ΠΑΟΚ. Η κλήρωση του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 7.00 το απόγευμα.

Πάντως, στην πρεμιέρα πέρα από ΑΕΚ και Ολυμπιακό που δεν θα αγωνιστούν καθώς θα παίξουν στον τελικό, θα αναβληθούν και τα ματς του Απόλλωνα Σμύρνης που έπαιζε μπαράζ μέχρι το προηγούμενο Σάββατο με την Ξανθη. Πέτυχε να πάρει μια… ανάσα και το αίτημα του για να αναβληθούν τα ματς τους τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έγινε δεκτό, ενώ κερδισμένος είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν θα δώσει τις δύο πρώτες αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση της «Ελαφράς Ταξιρχίας» δόθηκε μεγάλη μάχη, αφού όπως αποκαλύπτει το a-sports, έπεσε στο τραπέζι και πρόταση για δύο αγωνιστικές αναβολή. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και τελικά πέρασε το τρεις αγωνιστικές με 8 ψήφους (ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, ΝΠΣ Βόλος, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Λαμία, ΕΠΟ), έναντι 6 για δύο αγωνιστικές και ένα λευκό (Παναιτωλικός).

Αντίστοιχα για την περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε στο τραπέζι και πρόταση για μία μόνο αγωνιστική, αλλά με άνεση πέρασαν οι δύο αγωνιστικές αναβολής. Την αναβολή δύο αγωνιστικών για τον ΠΑΣ ψήφισαν 10 (ΑΕΛ, Άρης, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΕΠΟ). Μια αγωνιστική ψήφισαν δύο (ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης) και υπήρξαν και τρία λευκά (ΝΠΣ Βόλος, Παναιτωλικός, Λαμία).