Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι: Κρούσμα κορονοϊού στην Εθνική Ανδρών

Οι φόβοι που υπήρχαν επιβεβαιώθηκαν και αργά το βράδυ της Παρασκευής η ΕΠΟ γνωστοποίησε την ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών.

Δεν αναφέρεται το όνομα αλλα οπως ανεφερε σε προηγουμενη αναρτηση το ThrakiSportS οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρούσμα αφορά τον Σερραίο πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και εδώ και ένα μήνα της Λίβερπουλ Κώστα Τσιμίκα.

Οπως είναι λογικό, η επιβεβαίωση του κρούσματος αυτού φέρνει μια σχετική αναστάτωση στην Εθνική Ομάδα, που όλα τα μέλη της (αναμεσα τους οι «δικοι μας» ή πρώην «δικοί μας» Πέτρος Μάνταλος, Στράτος Σβάρνας, Δημήτρης Σιόβας και Αλέξανδρος Πασχαλάκης) υποβλήθηκαν σε νέα τεστ και αναμένονται το πρωί τα αποτελέσματα.

Η ανακοινωση της ΕΠΟ:

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, η οποία βρίσκεται στην Λιουμπλιάνα και προετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής με το Κόσοβο στην Πρίστινα.

Ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της  UEFA (UEFA return to play protocol) και ενημερώθηκαν αμέσως ο ΕΟΔΥ και η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ.

Το μέλος της αποστολής που είχε θετικό δείγμα και είχε απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες για προληπτικούς λόγους από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αποχωρεί αύριο το πρωί από την αποστολή, ενώ η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας συνεχίζεται.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν σήμερα σε νέο τεστ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο της UEFA και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο πριν από την αναχώρηση της αποστολής στο Κόσοβο.